Tarlós: A triviális kérdéseket kellene tisztázni Lánchíd-ügyben

A korábbi főpolgármester szerint Karácsonyéknak februárban kellett volna lezárniuk a felújítás előző tenderét.

2020. 08. 06. 7:46
null

A korábbi főpolgármester szerint Karácsonyéknak februárban kellett volna lezárniuk a felújítás előző tenderét.

 

Tarlós István tisztázná, mi is zajlik a Lánchíd körül.

Nem értem, hogy a Főváros baloldali vezetésének miért kellett februárig várnia a Lánchídfelújítás előző tenderének a lezárásával. Azt már múlt novemberben jogi szempontból minden további nélkül meg lehetett volna tenni és akkor belefértek volna abba a bizonyos nyolcéves referenciaablakba, amin most folyik a vita – jelentette ki Tarlós István korábbi főpolgármester a Hír Tv szerdai műsorában. Szavai szerint „politikai üggyé varázsolták” a Lánchídfelújítás kérdését, amely körül kommunikációs küzdelem folyik. Ezzel szemben Tarlós azt hangsúlyozta, hogy a triviális kérdések szintjén is fontos lenne megérteni, valójában „mi folyik a Lánchíd körül”. Mint megírtuk, a Közbeszerzési Hatóság a napokban visszadobta a beruházás tenderét tartalmi hiba miatt.

A BKK ugyanis a jogszabályban rögzített 8 helyett 10 éves referencia időszakot adott meg a közbeszerzésben. Karácsony ezzel kapcsolatban azt hangoztatta, hogy a hatóság szűkíti a versenyt, mivel a szabályok szerinti, 8 éves időablak nem teszi lehetővé annak a konzorciumnak a pályázását, amely a Margit-híd felújítására kapott megbízást Demszky Gábor, egykori SZDSZ-es főpolgármester hivatali ideje alatt. Karácsony érvelését a Közbeszerzési Hatóság mellett Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatóságának fideszes tagja, Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Tarlós István is abszurdnak nevezték, hiszen 2015-ös jogszabályról van szó. Emellett különböző üzleti körökből származó értesülések alapján úgy tudjuk, a baloldali városvezetés a konzorcium egyik tagját, az A-híd nevű építőcéget akarta helyzetbe hozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.