Tarlós István: Alaptalanul riogatnak a rágcsálókkal

A rágcsálók észlelése Budapesten egyharmadára esett a tavaly nyárihoz képest, s a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentése szerint nincsen semmiféle közegészségügyi járványveszély — olvasható Tarlós István tegnapi közleményében. A főpolgármester megjegyezte: a rágcsálóüggyel történő riogatással Karácsony Gergely a zuglói önkormányzat botrányairól próbálja elterelni a figyelmet.

Magyar Nemzet
2019. 04. 30. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyre zavarosabb és védhetetlenebb a zuglói parkolási skandalum, ahogyan a Karácsony Gergely által vezetett XIV. kerület gazdálkodása is. A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje az ezek homályba terelését célzó, riogató, időközben hatásvadászattá terebélyesedett rágcsálóüggyel próbálja tematizálni a kommunikációját – ­olvasható Tarlós István főpolgármester tegnapi közleményében. Szavai szerint ezért tájékoztatja a tényekről Budapest közvéleményét, és ezzel egyidejűleg a politikai síkra erőltetett, elhallgatásokkal, túlzó félremagyarázásokkal vegyített vitát a maga részéről lezártnak tekinti.

A főpolgármester ismertetése szerint a rágcsálóirtást végző céget pályáztatás alapján nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem az illetékes bizottság választotta ki. – A teljes anyagot a közgyűlés nem látta, s a bizottság nem is jelezte, hogy a testület elé vinné a saját határozatát. A bizottságnak tagja egyébként Karácsony Gergely is, aki nem szavazott a grémium döntése ellen – áll a közleményben.

Tarlós István arra is kitért, hogy a hivatalos bejelentések, panaszok száma a rágcsálók észlelésében 2018 augusztusában érte el a csúcsát, ma annak az egyharmada. – A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 2018 őszén prognosztizálta a populáció várható, rendhagyó szaporodását, ezért a közgyűlés a javasolt intenzív többletirtás fedezetéül további 650 millió forint többletkeretösszeget biztosított, amit egyébként Karácsony nem szavazott meg, ahogy az MSZP és a DK sem – hangsúlyozta a főpolgármester. Emlékeztetett: a főváros az NNK segítségével ez év tavaszára kidolgozta a többleteljárás módszerét.

– A múlt szerdai bizottsági ülésen az ezzel összefüggő szerződésmódosítást kellett volna jóváhagyni. Annak ellenére, hogy a bizottság határozatképes volt, Karácsony Gergely a témát levetette napirendről, s ezzel az intenzív többletirtás értelmetlen késedelmet szenvedett – hangsúlyozta a főpolgármester. Hozzátette: az NNK bejelentette, hogy jelenleg sincs semmiféle közegészségügyi járványveszély.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.