Tarlós István: Az ellenzék megtéveszti az embereket

Tarlós István szerint az ellenzék megtéveszti az embereket betarthatatlan ígéretekkel, s a kampány nem arról szól, amiről kellene. Erről a főpolgármester beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Forrás: MTI2019. 10. 13. 9:22

Tarlós István szerint az ellenzék megtéveszti az embereket betarthatatlan ígéretekkel, s a kampány nem arról szól, amiről kellene. Erről a főpolgármester beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Tarlós István az önkormányzati választások kampányáról szólva kijelentette: az utóbbi hetek eseményei miatt elbizonytalanodás érezhető Budapesten és az országban is.

„Akik most hirtelen indulatból, vagy jogos felháborodásból otthon maradnának, gondolják meg, hogy megteszik-e ezt” – hangsúlyozta, hozzátéve, amikor majd tisztulni kezd a kép, késő bánat lehet az otthonmaradásból.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltről azt mondta, Zugló az egyetlen hely, ahol Karácsony teljesítményt tudna felmutatni, de erről ő hónapok óta hallgat – fogalmazott, hozzátéve, pedig a kerületben voltak fizetésképtelenségre irányuló bírósági kezdeményezések és kifizetetlen számlákat titkosítottak.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt tájékozatlanságát és gátlástalanságát támasztják alá a 3-as metróról tett kijelentései is, és ebben az ügyben – láthatóan – azt sem tudja, miről beszél.

Tarlós István hangsúlyozta, ő mindig az eredményekről próbál beszélni, vagy a már előkészített, reális fejlesztésekről.

Hozzátette, 170 tételben sorolták fel, öt oldalon, hogy főpolgármestersége kilenc éve alatt mi mindent valósítottak meg, ezen eredmények között megemlítette például a budai fonódó villamoshálózatot, a BKV járműállományának jelentős cseréjét, az új kerékpárutakat és a zöld-infrastruktúra koncepcióját. A kormány is rábólintott már a Lánchíd felújítására, aminél árvitára számít, és emlékeztetett, az ügyben kénytelen volt visszaadni a túlárazott pályázatokat.

Azt ígérte továbbá, hogy folytatódik a BKV-járművek cseréje, felújítják a Blaha Lujza és a Széna teret, lesznek további kerékpáros fejlesztések, újjáépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat és megújítják a Városházát.

A főpolgármester-jelöltek közül leginkább Puzsér Róbertet kedveli – mondta –, mert nem törekszik arra, hogy más képet mutasson magáról, mint ami valójában.

Borkai Zsolt botrányára kitérve azt mondta, nagyon megneheztelt a győri polgármesterre, és az a határozott álláspontja, hogy amit ő tett, „az vállalhatatlan, kirívó, védhetetlen, közönséges és méltatlan”.

„Nem tudom, miért nem vonja le saját maga a konzekvenciát, igazság szerint Borkainak le kellene mondania, mert sokak teljesítményét kérdőjelezi meg” – fogalmazott a főpolgármester.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.