Tarlós István: Karácsony visszás döntést hozott

Zugló képviselő-testülete tegnap felmondta a milliárdos veszteséggel működő parkolási rendszerrel kapcsolatos szerződést. Tarlós István és a helyi Fidesz szerint is ellentmondásos és felelőtlen, amit a baloldal főpolgármester-jelöltje a XIV. kerület élén művel.

Baranyai Gábor - Kárpáti András
2019. 05. 14. 6:30
Karácsony Gergely; Tarlós István
A főpolgármester ellentmondásokra figyelmeztet Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minimum ellentmondásos, hogy a zuglói önkormányzat és Karácsony Gergely polgármester vizsgálja ki annak a parkolási szerződésnek a jogszerűségét, amit korábban ők kötöttek meg – reagált lapunknak Tarlós István annak kapcsán, hogy a zuglói önkormányzat tegnap felmondta a parkolási szerződést, és vizsgálóbizottság felállításáról döntött. A főpolgármester hozzátette: Karácsony Gergely az ATV élő műsorában maga nevezte piszkos alkunak a parkolási szerződést, amit végül azért írta alá, mert állítása szerint mindenki szembement vele a képviselő-testületben.

Tarlós István azt is nonszensznek nevezte, hogy Karácsony múlt héten még azon duzzogott, hogy a Fidesz eredetei javaslata alapján három független – közte a főváros által – delegált tag tárta volna fel a zuglói parkolás visszásságait, most meg a fővárosra és a többi budapesti kerületre is kiterjesztenék a vizsgálatot.

– Legutóbb Karácsony Gergely azt közölte, hogy a főpolgármester nem a főnöke, most meg hatáskör nélkül vizsgálná a többi kerület parkolási rendszerét, sőt a fővárost is, amelynek soha nem volt ilyen üzemeltetési szerződése – közölte.

A főpolgármester arra is emlékeztetett, hogy a párbeszédes politikus a korábbi kijelentéseihez képest az utóbbi hetekben már arról beszélt, hogy nyereséges a zuglói parkolás.

– Ha valóban hasznot termel a rendszer, akkor most mégis miért kell felbontani a szerződést? – tette fel a kérdést. Tarlós szerint az sem tisztázott, hogy a szerződés hirtelen felmondásának milyen jogi és pénzügyi következményei vannak.

– Karácsony Gergely alkalmatlanságát támasztja alá az a polgármesteri javaslat, hogy a testület saját magát vizsgálja. Ez egyik oldalról képtelenség, a másik oldalról ellentétes a Fidesz javaslatával – jelentette ki lapunknak Jelen Tamás. A zuglói Fidesz választókerületi elnöke hozzátette: a munkacsoport tevékenysége gyökeres ellentétben áll azzal a szándékkal, hogy valaha is láthassuk a valós adatokat. Jelen Tamás szintén abszurdnak nevezte, hogy Karácsony Gergely előterjesztése kiterjed a többi kerület és a főváros tevékenységének vizsgálatára is, holott ehhez semmilyen joga nincs.

A főpolgármester ellentmondásokra figyelmeztet
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A XIV. kerületi képviselő-testület a tegnapi ülésén döntött: a helyi parkolással kapcsolatos feladatokat a jövőben az önkormányzat látja el. A parkolás jelenlegi üzemeltetőjének szerződése július 9-én amúgy is lejár. A tényfeltáró bizottság létrehozásáról szóló javaslatot eredetileg a Fidesz–KDNP nyújtotta be, ám annak független tagjai csak a kerületi parkolást vizsgálták volna. Ezt módosította a testület Karácsony Gergely polgármester indítványára úgy, hogy az önkormányzat az egész fővárosra kiterjeszti a vizsgálatot. A képviselők határoztak arról is, hogy a kerületi lakosok számára június 13-ától ingyenes lesz a parkolás Zuglóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.