Tarlós István: Példátlanul hamis kampány folyik ellenzéki részről

Példátlanul hamis, „mellébeszélésektől hemzsegő” főpolgármester-jelölti kampányt folytat az ellenzék, amelynek a jelöltjei tapasztalatlanok is – mondta Tarlós István harmadik ciklusára készülő főpolgármester a Karc FM Hangoló című hétfői műsorában sugárzott, pénteken felvett interjújában.

Forrás: MTI2019. 09. 30. 11:04
null
Budapest első embere úgy véli, ellenfelei egytől egyig tapasztalatlanok Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István azt mondta, a kampányok egyre gátlástalanabbak, durvábbak és hamisabbak. „De olyan hamis, csúsztatásoktól, mellébeszélésektől hemzsegő kampányt, mint ez a mostani, én harminc év alatt még nem éltem meg” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a mostani egy példátlanul hamis kampány.

A főpolgármester szerint be kell látni azt is, hogy „ilyen mezőny még soha nem jött össze főpolgármester-választáson, mint most”.

A korábbi kampányokban a főpolgármester-jelöltek arról beszéltek, hogy mit csináltak. Most a mezőny minden tagja tapasztalatlan, és „főleg a magát legerősebbnek mondó” Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt gyakorlatilag nem tényleges fővárosi ügyekről és főpolgármesteri kompetenciákról beszél – mutatott rá Tarlós István. Hozzátette, hogy eközben Karácsony Gergely az által vezetett kerületet érintően, az egyetlen területen, ahol teljesítményeket sorolhatna fel, „tapintatos hallgatásba burkolózik az egész kampány alatt”.

Tarlós Istvánt a műsorban kérdezték Karácsony Gergely csütörtökön kiszivárgott hangfelvételéről is. A főpolgármester elmondta, nem érti azt az esetlen kísérletet, hogy az ügyben az érintettek csak technikáról és nem a tartalomról beszélnek.

Végül is Karácsony Gergely „a saját hangján triviális módon kimondott bizonyos mondatokat, amiknek súlyos tartalmuk van” – mutatott rá Tarlós István, hozzátéve: most már érhető, hogy miért nem akar beszélni az általa vezetett kerületről Karácsony Gergely, aki a televízióban elmondja, hogy őt nem lehet megfélemlíteni, de fél Zugló arról beszél, hogy milyen a kapcsolata Tóth Csaba szocialista képviselővel.

Budapest első embere úgy véli, ellenfelei egytől egyig tapasztalatlanok
Fotó: Havran Zoltán

Zuglóban nagyon régóta beszélik, hogy a polgármester nagyon fél ettől a képviselőtől, a zuglói testület pedig – Karácsony Gergely saját szavai szerint – kezelhetetlen a számára – említette meg Tarlós István.

Kitért arra is, hogy ha a zuglói polgármesternél „annyira zéró tolerancia van a korrupcióval szemben”, akkor hogy lehet az, hogy semmilyen jogi és kommunikációs lehetőségét ki nem használva, „lehajtott fejjel” aláírta azt a parkolási szerződést, amit ő maga nevezett piszkos alku eredményének.

Tarlós István elmondta, az ellenzéki főpolgármester-jelölt kampányának a célja, hogy azt arra hegyezzék ki, mintha a fővárosi választás egy – az ellenzék irreális vágyai szerinti – kormányváltással lenne azonos.

A főpolgármester kérdésre szólt arról is, hogy „lát problémát általában az önkormányzatok autonómiájának a mértékben”, ez szerinte is sérült az utóbbi harminc év során fokozatosan; továbbá Budapestnek a jelenleginél nagyobb arányban kellene részesülnie a forrásmegosztásokból. Budapestet nem szabad és nem is lehetséges úgy kezelni, mint egyet a 3200 önkormányzat közül – hangsúlyozta Tarlós István.

Megjegyezte azt is, hogy Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármesternek is folyton vitája volt az ügyben az MSZP-SZDSZ-kormányokkal. Tehát az nem igaz, hogy a „Fidesz-kormány kitüntetetten, és a most ellenzéki pártok kormányaitól eltérően bünteti Budapestet – mondta Tarlós István. Felidézte: a mostani kormány „brutális” adósságot vállalt át a fővárostól.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.