Tarlós István vizsgálatot indít a patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében

A vizsgálat keretében meg kell hallgatni majd Karácsony Gergelyt is, aki a döntéshozó bizottság tagja, és aki az RNBH nyertességére szavazott fenntartás nélkül a Bábolna Bio Kft. ellenében.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 12:40
null
Bábolna Bio Kft, kártevő patkkanálisba kis faládát eresztenek le, benne irtószerrel. A láda a mérget védi, nehogy a víz idő előtt kimossaány irtás mentesítés, csatorna Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belső vizsgálatot indít a fővárosi patkánymentesítés közbeszerzési eljárása ügyében Tarlós István főpolgármester – tudatta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság érintett határozatát hatályon kívül helyezte a bíróság.

A vizsgálat keretében – tekintettel arra, hogy az ügy érdemében a Fővárosi Közgyűlés Közbeszerzési Bizottsága rendelkezett hatáskörrel – meg kell hallgatni majd Karácsony Gergelyt is,

aki a döntéshozó bizottság tagja, és aki az RNBH nyertességére szavazott fenntartás nélkül a Bábolna Bio Kft. ellenében – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Fidesz: Karácsony Gergely megszavazta a patkányirtó cég kiválasztását

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje megint csak saját alkalmatlanságáról állít ki bizonyítványt: egy olyan közbeszerzést támad, amelyet ő maga is megszavazott és részt is vett a patkányirtással megbízott cég kiválasztásában – közölte kedden a nagyobbik kormánypárt az MTI-vel. A Fidesz ezt arra reagálva írta, hogy Karácsony Gergely szerint a tipikus fideszes mutyi forgatókönyvének összes elemét látni lehet a fővárosi patkánymentesítésre kiírt közbeszerzési pályázatnál és az ügyben Tarlós István főpolgármester minden megnyilvánulása hazugság volt. Jelezte: hétfőn a bíróság kimondta, hogy „hazudtak és csaltak” a főváros vezetői a patkánymentesítésre kiírt közbeszerzés kapcsán.

Szeneczey Balázs azt írta, a patkánymentesítés fenntartásának közbeszerzési eljárása kapcsán indult közigazgatási perben a Közbeszerzési Döntőbizottság azon határozatának bírósági felülvizsgálata történt meg, amelyben a testület megfelelőnek ítélte a fővárosi önkormányzat eljárást lezáró döntését a Bábolna Bio Kft., mint ajánlattevő jogorvoslati kérelmével szemben.

A felperes Bábolna Bio Kft. nem a fővárosi önkormányzatot, vagy annak határozatát támadta meg keresetével, hanem a Közbeszerzési Döntőbizottság jogorvoslati eljárást lezáró döntését – mutatott rá a főpolgármester-helyettes.

Mint írta, a Fővárosi Törvényszék a döntőbizottság határozatát hatályon kívül helyezte arra hivatkozással, hogy a tényállás további felderítése szükséges, amely meghaladja a közigazgatási peres eljárás kereteit. Így a bíróság a testületet a jogorvoslati eljárás újbóli lefolytatására utasította hat kérelmi elemből négy esetében.

A döntés gyakorlatilag a döntőbizottság jogorvoslati eljárását hosszabbítja meg, illetve éleszti fel. A bíróság nem foglalt állást a referenciák megfelelősége, az alkalmassági követelményeknek való megfelelőség tekintetében, az kizárólag eljárásjogi hiányosságokat állapított meg a Közbeszerzési Döntőbizottság részéről

– olvasható a közleményben.

Szeneczey Balázs kiemelte: az ítélet a Közbeszerzési Döntőbizottságra vonatkozóan tartalmaz kötelezést, a fővárosi önkormányzatnak, mint érdekelt félnek teendője ezzel kapcsolatban érdemben nincsen. A döntés a megkötött szerződés hatályát nem érinti, a megkezdett célzott intenzív irtás folytatható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.