Tarlós ötmilliárddal olcsóbban elintézte volna a Lánchíd felújítását, mint Karácsony

A Fidesz szerint Karácsonyék sorozatos szerencsétlenkedése miatt milliárdok mentek el.

Magyar Nemzet
2021. 01. 18. 20:12
null
Nyolc hónapja halogatja Karácsony a renoválás megkezdését, a szerkezet állapota egyre romlik Forrás: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK keddi közleményében eredményesnek nevezte a közbeszerzési eljárást, amely szerint az A-Híd Zrt. újíthatja fel bruttó 26,75 milliárd forintért a Lánchidat.

„Nincs az az infláció, nincs az a Covid, nincs semmilyen jogosan felhozható indok, miért is kellene ötmilliárddal többet fizetni ugyanazért, mint amit Tarlós István fizetett volna!” – reagált Wintermantel Zsolt, a IV. kerület előző polgármestere, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja Facebook-bejegyzésében a Lánchíd felújításának bejelentésére. Wintermantel posztjában jelezte, ugyanaz a cég végzi el a felújítást, mint amellyel az előző városvezetés megegyezett, ugyanaz a feladat, sőt még a műszaki tartalom is azonos. Mégis ötmilliárddal, azaz több mint huszonöt százalékkal magasabb az ár. „Mindenesetre én ehhez nem adtam a nevemet, nem szavaztam meg Karácsony „kedvenc” cégének plusz ötmilliárdját!” – fűzte hozzá.

A fővárosi Fidesz-frakció hétfői közleményében úgy fogalmazott, mindezek ellenére a főpolgármester továbbra is csak panaszkodik, és rosszindulatú kampányt folytat a kormány ellen.

„Miért lesz drágább ötmilliárd forinttal a Lánchíd felújítsa? Miért nem figyelt oda a BKK reklámtenderénél vagy éppen a M3 metró felújításánál?”

– sorolta a kérdéseket a Fidesz-frakció.

Hozzátették: ezekben az ügyekben „a sorozatos késlekedés és szerencsétlenkedés miatt csak 2020-ban milliárdok mentek el feleslegesen”.

Karácsony Gergely korábban azt állította, hogy az előző városvezetés közbeszerzésén 35 milliárd forintba került volna a híd felújítása, azonban Tarlós István lapunknak nyilatkozva tiszta vizet öntött a pohárba. Mint mondta: az előző városvezetés 35 milliárdos verziójában benne lett volna a Széchenyi téri villamosalagút és felszíni felújítás is, abban az alkuban pedig a Lánchíd csupán 21,8 milliárdos tételként szerepelt.

Magyarán Karácsonyék majdnem ötmilliárd forinttal rosszabb üzletet kötöttek az előző városvezetésnél.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.