Társkereső oldalon vadászott áldozatra a csaló

Szerelmet ígérve, válásához kért pénzt egy 29 éves nő egy interneten megismert férfitől.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 23. 13:06
Rendőrség
Az elmúlt évben több mint ezerkilencszáz tolvajlási ügyben kellett intézkedni Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta a debreceni bíróság azt a 29 éves helyi nőt, aki a gyanú szerint milliós nagyságrendű összeget csalt ki egy társkereső oldalon megismert férfitől – számolt be róla a Police.hu. A szeptember 22-én meghozott döntés szerint a személyes szabadság korlátozására azért van szükség, hogy a gyanúsított ne bújhasson el a hatóság elől, ugyanis nem zárható ki, hogy más áldozatoknál is sikerrel alkalmazta a trükkjét.

A debreceni rendőrkapitányságon tett bejelentést egy férfi, hogy egy nő egymillió forintot csalt ki tőle. A sértett egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg az asszonnyal. A személyes találkozás is szóba került már, amikor a nő arról panaszkodott, válásához pénzre van szüksége.

A sértett elhitte a nőnek, hogy az vele akar új kapcsolatot kialakítani, több mint egymillió forintot utalt át neki kölcsönként, várva a találkozást. A nő az utalás után eltűnt.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói a társkereső oldal üzemeltetőjénél kezdték a kutatást, ahol hozzáfértek a törölt profil adataihoz. A csaló álnéven, hamis adatokat megadva jelentkezett be, a koráról is hazudott, a profilhoz csatolt fényképet is az internetről töltötte le. Bankszámlát nem nyithatott álnéven, a pénz útját követve jutottak a nő nyomára. Szeptember 21 -én el is fogták. A csalás bűntett miatt elrendelt eljárásban a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói azt is vizsgálják, korábban, esetleg más társkereső oldalakon követhetett-e el hasonló jellegű csalásokat a nő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.