Telefonos kampányba kezdett Karácsony

Tüttő Kata pedig arról is beszélt, hogy a főváros saját forrásokból is igyekszik védőfelszerelést biztosítani az egészségügyi dolgozóknak.

2020. 03. 19. 6:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi vezetés arra kért mindenkit, hogy tartsák be a buszokon, trolikon bevezetett első ajtós le- és felszállás tilalmát, illetve hagyják szabadon a szalaggal lezárt terület ülő- és állóhelyeit – jelentette be tegnapi Facebook-sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. A főpolgármester azt is bejelentette, hogy a regisztrált álláskeresők az előző havi igazolással is használhatják ingyenesen a budapesti tömegközlekedést. Karácsony elmondta, hogy a kormánnyal együttműködve megkezdték a hajléktalanellátás férőhelyeinek bővítését, felkészülve az esetleges karanténelhelyezésre is, illetve egészségügyi szűrősátrakat állítanak fel. Az idősek ellátása és a közétkeztetés ügyében a kerületi önkormányzatokhoz irányította az érintetteket. Azt is mondta: keresik a megoldást, hogy például a bérleti díj átütemezésével segítsék azokat a vállalkozásokat, amelyek a fővárostól bérlik üzlethelyiségüket, és a forgalomcsökkenés miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettes azt mondta: mindennap ellenőrzik a közszolgáltatások állapotát, és ezeket addig biztosítják, amíg lehet. Arról is beszélt, hogy a főváros saját forrásokból is igyekszik védőfelszerelést biztosítani az egészségügyi dolgozóknak, és arra kérte az embereket, hogy csak nagyon-nagyon indokolt esetben keressék fel a háziorvost. Közben Karácsony Gergely telefonos kampányba kezdett, felhívva a fővárosiak figyelmét az idősek védelmére, a járvánnyal kapcsolatos egyéni tennivalókra, igaz, nagyon sok hívás végül vidékre futott be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.