Teljesen megújult a Tállya utcai park a XII. kerületben

Átadták csütörtökön a XII. kerületben a teljesen megújult Tállya utcai parkot, a beruházást fővárosi és kerületi forrásból, 165 millió forintból valósították meg – közölte a hegyvidéki önkormányzat az MTI-vel.

2019. 09. 19. 20:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztésre a kerület 100 millió forint támogatást nyert el a fővárosi önkormányzat pályázatán, ezt a kerület saját forrásából egészítette ki 65 millió forinttal – olvasható a közleményben.

Azt írták, a parkban a játszótér új, modern gumiburkolatot kapott, pingpongasztalt telepítettek és bővült a felnőtteket kiszolgáló kültéri fitneszeszközök száma. A lakossági kérésnek eleget téve pelenkázóval ellátott illemhely is létesült.

A közlemény szerint a parkot használók kérték az invazív bálványfák kivágását, ezek helyett az önkormányzat őshonos növényeket telepített. Az új parkolóhellyel bővített, rendezett parkolóhoz évelőket, díszfüveket, lágyszárúakat ültettek.

A park mintegy négyezer négyzetméteres területén megújultak a sétányok, a terület domborzati adottságait kihasználva kilátópont létesült, lépcső épült a terület középső részének könnyebb megközelíthetőségére, valamint a közvilágítás is az igényeknek megfelelő lett. A környezeti fenntarthatóság érdekében ökológiai alapú csapadékvíz-kezelés valósult meg – közölték.

Külön érdekességként számoltak be arról, hogy az ottani óvodával együttműködésben a parkban egy olyan kis kertet alakítottak ki, amelyet az óvodások saját gondozásba vettek.

A közlemény szerint Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester az átadáson elmondta, hogy a Tállya park újjászületése közös érdem a környéken élőkkel, s a közösségi tervezést jó példának tartja az önkormányzat és a hegyvidékiek közötti együttműködésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.