Teqball – sokoldalú sporteszköz és közösséget is teremt

A Tanítsunk Magyarországért programban résztvevő oktatási intézményeknek adományozott teqball-asztal nem csupán sokoldalú sporteszköz, de közösséget is teremt – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára pénteken a Heves megyei Kömlőn.

Forrás: MTI2020. 10. 16. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hankó Balázs a Sütő András Általános Iskola Gárdonyi Géza helyi tagiskolájának adományozott teqball-asztal átadásán elmondta: az innovatív sportág, valamint annak hazai fejlesztésű eszközei beleillenek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Klebelsberg Központ összefogásával létrejött program szellemiségébe.

Ahogy a program, úgy ez a játék is együttműködésre alapul és csak egymást segítve lehet minden résztvevő eredményes, illetve sajátíthatja el a sportág magas szintű műveléséhez szükséges ismereteket, technikákat – tette hozzá.

A Tanítsunk Magyarországért program célja hasonló elvek mentén egyetemisták bevonásával segíteni a 6-8. osztályos általános iskolásokat a pályaválasztásban, illetve a továbbtanulásra való felkészülésben – közölte.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az eseményen arról beszélt: a kezdeményezésben immár 400-nál több egyetemista mentor és 1600 általános iskolás mentorált, valamint közel 60 település vesz részt. A hallgatókat a közreműködő felsőoktatási intézmények kreditpontokkal honorálják.

A 2018-ban indult program és a sportági szakszövetség együttműködésének köszönhetően minden csatlakozó általános iskola és egyetem kap egy-egy egyedi tervezésű, TM logóval ellátott plexivel rendelkező teqball-asztalt – tájékoztatott jelezve: az összesen 64 eszközt az érintett általános iskolák és egyetemek októberben megkapják, ezeket az adott intézmény összes tanulója használhatja.

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.