Titkos segítő vezette nyomra a rendőröket

A rendőrautó ablaktörlő lapátja alá tették a névtelen levelet, ez segítette a betörő lebuktatását.

2020. 06. 27. 11:01
null
20190827 Miskolc Anyagi káros közlekedési baleset történt Miskolcon a Meggyesalja utcán. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország Fotó: Bujdos Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A monori nyomozók nem tudják, ki volt az az informátor, aki egy névtelen levelet dugott a Pest megyei kisváros egyik rendőrségi járőrkocsijának ablaktörlőlapátja alá a hét közepén. Egy biztos: a szélvédőn elhelyezett, „Tisztelt Rendőrség!” megszólítással kezdődő sorok között olyan információk voltak, amelyek elvezettek egy idei, januári betöréshez. A tolvajokat június 26-án már gyanúsítottként hallgathatták ki.

2020. január 21-én egy monori családi ház ajtaját valaki felfeszítette, a bűnügyi helyszínelők szerint kalapáccsal és csavarhúzóval roncsolta szét a zárat. A nyomok szerint két betörő járt ott, autóval vihették el a zsákmányt, a házból minden értékesnek tartott holmi eltűnt. A betörést másnap a sértett 22 éves fia fedezte fel, ő jelezte apjának, hogy baj történt, hívjanak rendőrt.

Az említett levél írója szerint a betörést maga a fiú követte el egy vele egykorú barátjával. A nyomozók először a fiú baráti körét ellenőrizték, kisakkozva, ki lehet az, aki egy ilyen akcióba belemenne. Elmentek a bűntárs lakására, ahol nagyon kutatni sem kellett; sorra előkerültek a hat hónapja történt lopásból származó értéktárgyak. Egy rendőri egység elindult a fiúért, aki a nyomozók megjelenésekor már tudta, lelepleződött. Kérdés nélkül mondta el, hogy pénzszűkébe került, adósságait rendezte azzal, hogy meglopta édesapját.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatják le vele szemben a további eljárást. A nyomozók szerint a két betörő baráti körének egyik, az esetről tudó tagjának lelkiismerete nem bírta tovább a titok terhét, de az ügy kibogozásában nem mérvadó a személye, a tisztelettudó levélírót nem keresik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.