Titokban szervez tüntetést Karácsony

A 444.hu beszámolója szerint a Hírhugó nevű szocialista propagandaoldal is ezt terjesztette.

2020. 06. 20. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felelősséget kikerülve, titokban szervez tüntetést Karácsony Gergely vasárnap reggelre. Bár a főpolgármester Facebook-oldalán nincs meghirdetve az esemény, a 444.hu beszámolója szerint a Hírhugó nevű szocialista propagandaoldal mégis ezt terjesztette, arra buzdítva az olvasókat, hogy népszerűsítsék a megmozdulást.

Még a nemlétező bejegyzés szövegét is megosztották, amely szerint Karácsony azt írta, hogy szerinte a kormány büntetőhadjáratba kezdett Budapest ellen, különböző megszorításokkal. Ugyanakkor a Facebook privát üzenetküldő alkalmazásában, a Messengeren, robot algoritmusok segítségével mégis szervez tüntetést Karácsony Gergely, ám a lap megkeresésére Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke azt állította, hogy nem tüntetésről, hanem csupán egy „akcióról” van szó, amelyről csak a korábban feliratkozott szimpatizánsok kaptak személyes értesítést.

Feltehetően Karácsony azt próbálja elkerülni, hogy szervezőként elszámoltatható legyen. Továbbá a demonstráció tervezett helyszíne alapján abban reménykedhet, hogy az autóforgalom elől általa lezárt, és a nagyközönség, illetve a gyalogosok, kerékpározók előtt megnyitott pesti alsó rakparton teljesen más célból kint lesz néhány száz sétáló, bicikliző, pihenő, korzózó ember, akik most még nem is sejtik, hogy egy „tüntetés” díszletei lesznek.

Szombat délelőtt a Városházához közeli Városháza parkban már megjelentek a baloldali városvezetés félrevezető plakátjai arról, hogy szerintük mennyit vonna el tőlük a Fidesz-kormány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.