Tíz évet is kaphatnak kábítószer birtoklása miatt

Barcson bukott le a Németországból mintegy kétezer extasy tablettával hazatérő pár, akikre súlyos büntetés várhat.

2021. 07. 31. 11:13
null
Több ezer elítélt perelte be eddig Magyarországot Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztálya nemcsak a nemzetközi kábítószer ellenes akciókban vitézkedik, hanem a kisebb drogügyeket is hatékonyan deríti fel. A legfrissebb hír szerint a főosztály pécsi kirendeltsége büntetőeljárást folytat jelenős mennyiségű kábítószer-birtoklás miatt egy Németországban élő magyar férfi és egy vele együtt élő román nő ellen, akikre súlyos büntetés várhat. A rendőrség mai közleménye beszámol arról, hogy a 22 éves J. Jánost és a 35 éves I. Kincsőt a nyomozók a Barcsi Rendőrkapitányság járőreivel közösen fogták el a város közelében július 28-án kora este, amikor németországi lakhelyükről utaztak haza.

Az intézkedés alá vont jármű átvizsgálása során a nyomozók az utastérben két vákuumfóliás csomagot találtak, bennük 2000 darab extasy tablettával. Az autóból előkerült ezen kívül két gramm kokain, amelyet két simítózáras tasak rejtett, de különböző, kábítószer fogyasztásához és porciózásához használatos eszközöket és tasakokat, valamint félmillió forintnak megfelelő eurót is lefoglaltak a rendőrök.

Két csomagban találták meg a nyomozók az összesen kétezer darab, 928 gramm extasyt, ami jelentős mennyiségű kábítószer, és akár tíz évet is kaphatnak érte az elkövetők
Fotó: Police.hu

Az igazságügyi vegyészszakértő elsődleges vizsgálata a tablettákban MDMA-t, vagyis kábítószert azonosított. Az NNI nyomozói a két személyt jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsították meg, majd a Kaposvári Járási Ügyészségen kezdeményezték a bűnügyi őrizetbe vett terheltek letartóztatásának elrendelését.

Tíz évet is kaphatnak

A Büntető törvénykönyv szerint a kábítószer-birtoklás alapesete egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés kiszabásával büntetendő. Ha bűnszövetségben, vagy üzletszerűen követik el, a büntetés már kettő és nyolc év között lehet. Amennyiben a kábítószer jelentős mennyiségű, akkor már birtoklás esetén is öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel lehet számolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.