Tíz hallgató kapta meg a Diákhitel ösztöndíjat

Magyar Nemzet
2019. 08. 27. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt tizennyolc évben mintegy négyszázezer hallgató részére folyósított diákhitelt több mint 400 mil­liárd forint értékben a Diákhitel Központ Zrt. – közölte a társaság vezérigazgatója a központ idei ösztöndíjpályázatának tegnapi díjátadóján.

Magyar Péter elmondta, idén tíz diákot – kémikus-, szobrász-, szociológus-, geográfus-, nyelvész-orientalista, gépészmérnök- és orvostanhallgatót – tartott érdemesnek a Diákhitel Központ ösztöndíjára a szakmai zsűri. Hangsúlyozta, a céljuk az, hogy ne legyen Magyarországon és a Kárpát-medencében olyan magyar diák, aki az anyagi körülményei miatt nem vehet részt a felsőoktatásban. Tevékenységük hatékonyságát bizonyítja, hogy felmérésük szerint az ügyfeleik 52 százaléka azt mondta: a hitel lehetősége nélkül nem szerzett volna diplomát – tette hozzá.

A vezérigazgató elmondta: a diákhitelnek is köszönhető, hogy 2010 óta hét százalékkal nőtt Magyarországon a diplomás fiatalok száma. Kiemelte, az elmúlt kilenc évben folyamatosan csökken a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata, amely idén júliustól 1,99 százalék. A Diálhitel2 pedig, amely a képzési díjakra fordítható, a kormány támogatási politikája nyomán kamatmentesen vehető fel – fűzte hozzá. Magyar Péter elmondta, a második gyermek megszületése esetén az állam elengedi az édesanyák diákhitelének ötven százalékát, a harmadik gyermek után pedig a teljes összegét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.