Tíz tonna higiéniai papírterméket kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Mivel a koronavírus-járvány jelentősen növelte a higiéniai papírtermékek iránti igényt a szociális és egészségügyi intézményekben, a Vajda-Papír Kft. két kamionnyi toalettpapírt, papírtörlőt és papírzsebkendőt ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Betegápoló Irgalmasrend gondozottjainak a megsegítésére.

2020. 10. 15. 15:54
null
Fotó: MORICZ SABJAN SIMON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhelyzetre való tekintettel 10,7 tonna higiéniai papírterméket adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek a Vajda-Papír Kft. A több mint 15 millió forint értékű felajánlást Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője vette át az idén húszéves magyar vállalat ügyvezető igazgatójától, Vajda Attilától.

– Kapunk tárva, a szívünk még inkább – mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, megköszönve a támogatást azoknak az embereknek a nevében is, akik a karitatív szervezetek gondjaira bizattak. Hozzátette: a legkiszolgáltatottabb ember a beteg, ezért ez az adomány ahhoz is hozzásegíti őket, hogy életük terhének a hordozása könnyebb legyen.

A Vajda-Papír vezetője további felajánlásokat tett a karitatív szervezeteknek
Fotó: Bach Máté

Kozma Imre atya a járványhelyzetre utalva kiemelte, hogy

ezekben az időkben az emberek próbára vannak téve, amely megpróbáltatásban csak azok tudnak fennmaradni, akikben az emberi értékek jelen vannak,

a koronavírus pedig az emberi tényező fontosságát állítja a középpontba.

Az atya hangsúlyozta: ne felejtsük el, hogy társadalomban élünk, és minden emberi gesztus gyógyítja azt a társadalmat, amelyben otthon szeretnénk lenni. Ez csak akkor valósulhat meg, ha egymásban segítőkre és társa lelünk. Minden ember a társunk. Úgy lehetünk egymásnak társai, ha felismerjük egymás gondját-baját, és segíteni tudunk a másikon. Ebben a segítésben van különösen nagy jelentőségük ezeknek a felajánlásoknak – tette hozzá.

Az adomány átadása előtt Vajda Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a járványhelyzet miatt jelentősen megugrott a higiéniai papírtermékek fogyasztása, ezt felismerve pedig úgy döntöttek, hogy a szeretetszolgálaton keresztül biztosítják a rászorulók ellátását. Hangsúlyozta:

a két kamionnyi toalettpapírból, papírtörlőből és papírzsebkendőből ezerkétszáz ember egyéves fogyasztása fedezhető.

Kozma Imre atya átveszi az első csomagot a vállalt elnökétől, Vajda Attilától
Fotó: Bach Máté

A piacvezető vállalat igazgatója elmondta, hogy április óta a magyar cég összes termékére felkerül a „Ti mind hősök vagytok” logó, ezáltal köszönve meg azoknak az embereknek a munkáját, akik minden nap helytállnak ezekben a rendkívüli időkben. A jótékonysági akció keretében

a cég azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papírszükségletét,

továbbá felajánlotta, hogy a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra tudják fordítani. Vajda Attila reményét fejezte ki, hogy a szociális és egészségügyi hálózatot saját eszközeivel a többi magyar vállalat is támogatni fogja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.