Tizennégy határsértőt és két embercsempészt fogtak el Békés megyében

Tízen afgánnak, ketten pakisztáni, ketten pedig iráni állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát.

Forrás: MTI2020. 02. 03. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégy határsértőt és két román embercsempészt fogtak el hétfő reggel a Békés megyei Kunágota területén a rendőrök, a két románnal szemben embercsempészés bűntett gyanúja miatt büntetőeljárás indul – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben.

Mint a police.hu oldalon írják, az egyik román férfi által vezetett kisteherautó rakterében tizennégy külföldi férfi rejtőzködött. Tízen afgánnak, ketten pakisztáni, ketten pedig iráni állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi ponyvás kisteherautójába. A másik embercsempész személygépkocsival ment előttük, amikor a rendőrök megállították és átkutatták a járműveket.

A határsértőket a rendőrök előállították a battonyai határrendészeti kirendeltségre, és idegenrendészeti eljárás indul ellenük – írják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.