Tízmilliárdokkal növelte vagyonát a médiavállalkozó

Annak ellenére, hogy azt hallani, Magyarországon megszűnt az ellenzéki sajtó, az egyik legnagyobb ellenzéki médiamágnás vagyona az elmúlt tíz évben tízmilliárdokkal nőtt. A 2010-es gazdagságához képest hétszeresére nőtt mára – írja cikkében a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 07. 30. 17:49
null
A Forbes idei listája szerint Magyarország 61. leggazdagabb embere Fotó: MN-archív
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjút adott a Politico című brüsszeli lapnak Varga Zoltán magyar médiavállalkozó, a Centrál Médiacsoport nevű sajtóholding tulajdonosa. Ennek a csoportnak a része a balliberális 24.hu is. Varga a Politicónak arról panaszkodott, hogy a szerinte kormánybarát magyar médiumok összehangolt támadást indítottak ellene és a cége ellen.

A Politico cikke szerint a Varga-féle Centrál Média havonta 7,5 millió olvasót ér el, ebből ötmilliót online az összesen 19 weboldalán keresztül.

A Media1.hu, a magyar médiapiaccal foglalkozó portál értesülései szerint a koronavírus-járvány miatt Varga március 23-án e-mailben jelentette be a működési költségek csökkentését, pár nap múlva pedig minden munkatársra kiterjedő átmeneti munkaidő-csökkentést rendeltek el, amihez kapcsolódóan a béreket is csökkenti a kiadó.

Ahhoz képest, hogy Varga Zoltán a Politicónak felmondta a leckét, elsiratva a magyar sajtószabadságot, az elmúlt tíz évben mesébe illő módon gyarapodott vagyona.

2010-ben, amikor a Gyurcsány-érát leváltotta a Fidesz, Varga vagyona 6,5 milliárd forint volt (mai árfolyamon: 21,3 millió euró). Ezzel ő volt Magyarország 79. leggazdagabb embere. Azóta viszont Varga vagyona több mint a hatszorosára nőtt a Forbes pénzügyi lap 2019-es összeállítása szerint: tavaly 43,2 milliárd forint (124,8 millió euró) volt, és ezzel a 30. leggazdagabbnak számított az összeállítás szerint.

Vagyis az ellenzéki médiát tulajdonló vállalkozó közel meghétszerezte a vagyonát az elmúlt tíz évben – írja cikkében a V4NA hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.