Több ezer embernek biztosított ingyenes szűrést az egyetem

A Szegedi Tudományegyetem júniusban mintegy ötezer koronavírustesztet végzett el ingyenesen. Az SZTE klinikáinak egészségügyi dolgozói mellett a Szeged-Csanád Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények dolgozóit és ellátottjait is szűrték. Egyetlen pozitív esetet sem találtak, és a fertőzésen átesettek száma is alacsony.

2020. 07. 16. 17:28
null
2020.04.15. Koronavírus szűrés, CMC Déli Klinika Fotó: Móricz-Sabján Simon Fotó: MORICZ SABJAN SIMON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a Szegedi Tudományegyetem az egyetlen felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széles körű és szervezett formában saját költségén biztosította az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóinak és a Szeged-Csanád Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények alkalmazottainak és ellátottjainak koronavírus-szűrését, ezzel csökkentve annak kockázatát, hogy a fokozottan védendő intézményekben gócpont alakuljon ki.

A tesztelés mellett az orvosok, az ápolók és az orvostanhallgatók szakszerű felkészítésével is védekeztek a járvány terjedésének megállításáért, akik így az egyedülálló képzések segítségével a járvány esetleges újbóli terjedésére is felkészültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.