Több ezren igényelték a hitelelengedést

Magyar Nemzet
2019. 07. 14. 7:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hét alatt kétezer-ötszázan éltek a családvédelmi akciótervben kibővített jelzáloghitel-elengedés lehetőségével – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken, kiemelve, hogy korábban másfél év alatt volt annyi igénylés, mint most az elmúlt két hétben.

– Július elsejével nyílt meg annak lehetősége, hogy a családok a második gyermek érkezésekor a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghiteleikből egymillió forint jóváírását kezdeményezhetik. Harmadik gyermek érkezése esetén ez az összeg egymillióval, tehát legfeljebb négymillió forintra nő, és minden további gyermeknél további egy-egymillió forintot engednek el a lakás-jelzáloghitelből – részletezte a családpolitikáért felelős államtitkár.

Novák Katalin emlékeztetett: 2018 januárja óta a harmadik gyermek érkezésekor egymillió forintot jóváírnak a fennálló jelzáloghitelekből. Ez a lehetőség bővült most ki a családvédelmi akciótervben.

Szavai szerint a jelzáloghitel-elengedés – az eddiginél szélesebb körben – sokakat szólított meg. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a lehetőséget a kormányablakokban kell igényelniük azoknak a családoknak, akik gyermeket várnak és lakáshitelük van.

A július elsején életbe lépett családvédelmi akcióterv legfrissebb eredményeivel kapcsolatban elmondta: a családalapítást segítő kedvezmények iránt óriási az érdeklődés, eddig közel tízezer család tudott élni a program által kínált valamelyik lehetőséggel. Ez idáig mintegy kétezren igényelték a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárolási támogatására csaknem ötezren jelentkeztek.

Az Emmi illetékes államtitkára hozzáfűzte: azt reméli, a következő időszakban is zökkenőmentesen zajlik majd a családvédelmi akcióterv minden támogatásának igénylése, a szerződések megkötése és a pénzek folyósítása, hogy minél több fiatal családalapítását tudják segíteni azok mellett, akik már gyermeket nevelnek Magyarországon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.