Több helyen is új esélyt kapnak a kormánypárti jelöltek

November 10-én újabb polgármester-választást tartanak Jászberényben a Szegedi Ítélőtábla pénteki jogerős végzése szerint.

2019. 10. 28. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 10-én újabb polgármester-választást tartanak Jászberényben a Szegedi Ítélőtábla pénteki jogerős végzése szerint. A megismételt voksolás hozhat izgalmakat, mert Budai Lóránt, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje mindössze 11 szavazattal kapott többet kormánypárti elődjénél. Szabó Tamás (Fidesz–KDNP), a várost eddig vezető polgármester lapunknak elmondta: a területi választási bizottság (tvb) helyt adott a beadványának, és a rendelkezésre álló nyilatkozatokat, bizonyítékokat mérlegelve megállapította, hogy olyan súlyos jogsértések történtek, amelyek nemcsak a választópolgárok akaratát befolyásolhatták, hanem a választás eredményét is.

– Egy idősek otthonában teljesen kaotikusan zajlott a szavazás, sem a titkos jelleg, sem pedig a szabad választói akarat nem érvényesült, utóbbit emelte ki a tvb is. Ezenkívül a biztosaink és maguk a választópolgárok is arról értesítettek minket, hogy számos más anomáliát tapasztaltak. Például pénzért történő szavazatvásárlásról, verbális megfélemlítésről is beszámoltak. Arról is tudomást szereztünk, hogy többen – például az ellenzéki összefogás által támogatott polgármesterjelölt, Budai Lóránt, valamint egyik képviselőjelöltjük – a szavazófülkékbe is bekísérték a választókat – sorolta Szabó Tamás.

Kőbányán három választókerületben számolják újra a szavazatokat holnap, miután a Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta a Fidesz újraszámolásra vonatkozó kérelmét. Mint ismert, a momentumos Huszti András mindössze egy szavazattal megelőzve kormánypárti riválisát – Gerstenbrein Györgyöt – szerzett képviselői mandátumot, két másik körzetben pedig 9, illetve 21 voks volt az ellenzéki jelöltek előnye. Kőbánya polgármestere, Kovács Róbert a kormánypártok színeiben újrázni tudott, ám a képviselő-testület az első eredmények szerint 9:8 arányban ellenzéki többségű lenne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.