Több milliárd forintból fejlesztették a szennyvízhálózatot Battonyán

Forrás: MTI2020. 03. 02. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem négymilliárd forintból fejlesztették a szennyvízhálózatot a Békés megyei Battonyán, a beruházás a napokban zárult – tájékoztatta hétfőn az MTI-t Boros Csaba (független) polgármester. Elmondta, a nettó 3,89 milliárd forintos beruházás 90 százalékát európai uniós forrásból finanszírozták.

A több éves kivitelezés során mintegy 50 kilométernyi gerinc- és nyomóvezetéket fektettek le, és megépítettek egy új, 620 köbméter napi kapacitású szennyvíztisztító telepet. A munkálatokat a tiszakécskei székhelyű Magyar Vakond Kft. végezte el.

Boros Csaba elmondta, Battonyán 3500 ingatlan van, melyek egy része lakatlan; a hálózatra legalább 2700 rákötést terveznek. Ingatlanonként mintegy kétszázezer forintnyi támogatással kiépítették a hálózatot a telkekig, onnan a kiépítést azonban saját erőből kell állniuk a lakóknak. Hozzátette, ennek az előző önkormányzati testület által megszavazott határideje idén augusztus 31-e, amelyet az új testület szeretne jövő február végéig kitolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.