Több millió forint bírságot szabtak ki buszsávot használó autósokra tavaly Budapesten

Mintegy ezer autósra szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt tavaly, a büntetések összértéke több millió forint volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 03. 04. 19:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendszeresen tart buszsávellenőrzést, tavaly a hatóság feljelentést is tett néhány sofőr ellen, aki nem ismerte el vétkességét.

Aki illetéktelenül a buszsávra hajtva vagy ott megállva akadályozza a közösségi közlekedést, az szabálysértést követ el, a helyszíni bírság ötezertől ötvenezer forintig terjedhet, illetve a szabálysértés hat hónapon belül megismétlése esetén akár hetvenezer forint is lehet – írták.

Hozzátették, hogy az ellenőrzéseknek köszönhetően kis mértékben csökkent a szabálysértések száma: idén januárban és februárban összesen 80 alkalommal intézkedtek a rendőrök. A közös ellenőrzések ezért a jövőben is folytatódnak.

Az ellenőrzések és a közösségi közlekedési járművek vezetőinek tapasztalatai szerint az autósok leggyakrabban a Mészáros utcában, a Hegyalja úton, a Megyeri úton, a Határ úton, az Üllői úton, a Kőbányai úton, a Vaspálya utcában, a Budaörsi úton, a Szent István körúton, a Vágány utcában és a Thököly úton hajtanak a buszsávra – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.