Több mint ötven tűzesetet okoztak a szilveszteri rakéták

Bár nem olcsó mulatság a tűzijáték, mégis egész szilveszteréjjel zengett az ország a pirotechnikai eszközök keltette zajtól. A rakéták ráadásul veszélyesek is: tucatnyian szenvedtek jellem­zően kéz- és arcsérülést a használatuk miatt.

2020. 01. 02. 8:48
null
Se a kisgyermekes családok, se az állatok körében nem volt népszerű az egész estés tűzijáték Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a szilveszteren is több baleset történt pirotechnikai eszközök használata miatt – tudatta tegnap reggel az MTI-vel az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál közleménye szerint országszerte 14 ilyen esethez riasz­tották a mentőket, jellem­zően kéz- és arcsérülések miatt. Összesen 3068 esetet láttak el a mentők szilveszterkor, ebből a fővárosban 908-at. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak

– írta a szóvivő.

Se a kisgyermekes családok, se az állatok körében nem volt népszerű az egész estés tűzijáték
Fotó: Kurucz Árpád

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tegnap arról számolt be, hogy több mint ötven tűzesetet okoztak a szilveszteri tűzijátékok. Mukics Dániel azt írta: 27 helyszínen az avar, a száraz fű vagy tuják és bokrok égtek, 11 helyen kukák, konténerek gyulladtak ki. Hét esetben a hátrahagyott tűzijáték maradékát kellett a tűzoltóknak eloltaniuk. Volt, ahol garázs, tető vagy erkély égett, összesen tíz épületben és két autóban keletkezett kár tűzijáték okozta lángok ­miatt. Szilveszter napján összesen 177 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A tűzoltóknak 81 tűzesetnél kellett beavatkozniuk, és ötven műszaki mentést hajtottak végre. Halásztelken, Leány­falun, Szigetszentmiklóson és Balatonakarattyán is több száz négyzetméteren égett az aljnövényzet a tűzijátékok miatt. Érden egy garázs teteje gyulladt meg, Nemesgörzsönyben egy óvoda melléképülete, míg Nyírábrányban egy nyári konyhában keletkezett tűz, miután odarepült egy-egy tűzijáték. Szegeden és Körmenden erkélyen tárolt tárgyak gyulladtak meg a tűzijátékoktól. Kőszegen egy általános iskola sportpályáján égett a műanyag borítás tíz négyzetméteren. Szombathelyen egy családi ház udvarán tujasor égett, a tűzben megsérült egy autó és egy ház teteje is. Mindszentkállán egy ház oldalán a szigetelést gyújtotta meg egy odarepült pirotechnikai eszköz. – A tűzijátékok okozta tüzek mellett két halálos lakástűz is volt az éjjel. Tegnap hajnalban kigyulladt egy lakóház Uraiújfaluban. A tűzoltók kihoztak egy embert az épületből, de a mentők már csak a halálát tudták megállapítani. Pellérden is kigyulladt hajnalban egy családi ház, a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak – közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.