Több száz munkahely létrejöttét kockáztatta Csőzik

Csőzik Lászlóék késlekedése miatt nem kezdődhetett el időben a 350 új munkahelyet létrehozó érdi beruházás.

2021. 02. 07. 10:46
null
2020.07.03. Budapest Karácsony Gergely önkormányzati törvényt érintő sajtótájékoztatója Gémesi György, Tüttő Kata, Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már tavaly nyáron át kellett volna adni az AVL új érdi üzemét, ez nem történhetett meg, mivel

Csőzik László polgármester ki sem írta a közbeszerzést az épület közművesítésére, amire pedig több százmillió forint állami támogatást vett fel

értesült lapunk. A baloldali polgármester egy évvel ezelőtt a közösségi oldalán azt ígérte, hogy 2020 őszére átadják az üzemet, ám az önkormányzat a mai napig semmit sem tett az ügyben.

Csőzik László késlekedése miatt több száz ember késve juthat álláshoz

Az 12,5 milliárd forintból létrejövő üzemamelynek megépüléséhez a kormány hárommilliárd forintos vissza nem térítendő támogatással járult hozzá azért is rendkívül fontos, mert 350 új munkahelyet jelent majd a városnak.

A Érdi Hírek úgy tudja, hogy a vállalat nem várt tovább a városvezetésre, hanem saját forrásból elvégezte a közművesítést, és megkezdték az üzem építését is.

Kérdés, hogy mi lett a Modern városok program keretében az önkormányzat rendelkezésére bocsátott százmilliókkal, amit Csőzikéknek így vissza kellene fizetniük.

Emlékeztetőül: az AVL alapkövét Szijjártó Péter külügyminiszter, Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András korábbi polgármester tették le 2019 nyarán a vállalat vezetőivel közösen. Az üzem egy 5,6 hektáros területen kap helyet a város déli részén, közvetlenül az M0-ás autóút és az M6-os autópálya szomszédságában. A tizenkét hónap alatt felépülő, új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. A két irodaházból álló cégközpont első irodaháza egy négyszintes, bruttó 6100 négyzetméter alapterületű, 49 különböző típusú irodából, kétszáz fő kapacitású vállalati étteremből álló, négyszáz fő befogadására alkalmas komplexum.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.