Több tíz milliós segítségről döntöttek

Csaknem 55,5 millió forint vis maior támogatás odaítéléséről döntött a napokban Pintér Sándor belügyminiszter, ennek értelmében 18 település kap központi segítséget.

2019. 07. 30. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem 55,5 millió forint vis maior támogatás odaítéléséről döntött a napokban Pintér Sándor belügyminiszter, ennek értelmében 18 település kap központi segítséget – erről tájékoztatott a Kormány.hu.

A legnagyobb forrást, nyolcmillió forintot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadobos kapja, de a szintén a térségben levő Gyulaháza önkormányzatának is több mint 5,6 millió forintot ítélt oda a tárcavezető. Dani Attila, Pusztadobos polgármestere lapunknak elmondta: még június 27-én volt egy vihar a térségben, amely nagy pusztítást végzett. – A védekezési költségek ötven százalékát igényeltük előleg formájában, helyreállításra még nem kaptunk támogatást.

A most megítélt nyolcmillió forintból a veszélyek elhárítására, a tetők takarására, baleset-mentesítésére, a veszélyes fák eltávolítására tudunk költeni, emellett minimális anyag- és személyi költségre fordíthatjuk a támogatást – közölte Dani Attila.

A településvezető kérdésre kifejtette: pontos kárigényük van a helyreállításra, amelynek összegét a 16 millió forintos védekezési költséggel együtt 259 millió forintban határozták meg. Ezt azzal indokolta, hogy rengeteg épületük sérült meg, emellett a falu többhektáros parkjában több száz éves fák vannak, ahol a legnagyobb kár esett.

Ismert, Pintér Sándor belügyminiszter idén összesen ötször ítélt oda vis maior támogatást, a korábbi négy alkalommal összesen több mint 2,35 milliárd forint segítséget adtak a bajba jutott önkormányzatoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.