Több tucat illegális bevándorlót akartak kamionnal becsempészni Csanádpalotánál

Harmincnégy ázsiai határsértőt találtak egy kamionban megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán a jármű szerdai ellenőrzése során – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

Forrás: MTI2019. 03. 06. 7:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román honosságú járművet nem sokkal éjfél után közösen ellenőrizték a magyar és román rendőrök az autópálya-határátkelőhelyen. A bevándorlókra a jármű rakterében, a szállítmány közt megbújva találtak rá.

A csoport tagjai iraki, pakisztáni, bangladesi, szír, mianmari és indiai állampolgárnak vallották magukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A tehergépkocsit egy török állampolgár vezette. Vele szemben embercsempészés, a megbújtakkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el – derül ki a közleményből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.