Több tucat kirívó bűncselekmény borzolja a kedélyeket Miskolcon

Buszsofőr elleni és fegyveres támadás, rablás, hatóság elleni erőszak, gyújtogatásos emberölési kísérlet, zaklatások – csak néhány ügy, ami korábbi években nem volt jellemző Miskolcon.

2020. 07. 21. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem harminc, közterületen elkövetett bűneset történt Miskolcon az elmúlt hónapokban, ami a helyi és országos közvéleményt is felháborította – erről beszélt ma sajtótájékoztatón Nagy Ákos Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy ezen cselekmények közül hetente legalább egyet elkövettek. A politikus szerint a lista hosszú és megdöbbentő. – Buszsofőr elleni támadás, köztéri garázdaság, fegyveres fenyegetés, illetve támadás, gumilövedék használata, rablás, hatóság elleni erőszak, késes támadás, gyújtogatásos emberölési kísérlet, zaklatások, életveszélyes támadások, időseket ért atrocitások, randalírozó fiatalok a belvárosi éjszakában – ilyen esetek borzolták Miskolcon a kedélyeket januártól egészen július közepéig a balliberális vezetés ideje alatt – fűzte hozzá.

Nagy Ákos beszélt arról is, hogy a megdöbbentő és tényszerű felsorolás mellett folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több gócponton sem sikerül fenntartani a rendet. – Az Újgyőri főtér és a Centrum környéke már-már kaotikus a közösségi együttélési normákat be nem tartó személyek, a kéregetők, az összeverődött bandák és sajnos az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúak miatt. A város több pontjáról kaptunk jelzést olyan családokról is, akik az elmúlt hónapokban költöztek Miskolcra, és nem tartják be az együttélés alapvető szabályait. Újabb fészekrakó program indul Miskolcon? – tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Hollósy András, a kormánypártok miskolci frakciószóvivője emlékeztetett arra, hogy a Fidesz–KDNP 2010-től komoly harcot folytatott a nyomortelepek felszámolásáért, a fészekrakók kiköltöztetéséért, a közterületek rendjének megerősítéséért. Létrehozta az önkormányzati rendészetet, a területi seriffek rendszerét, több száz kamerát szereltetett fel Miskolc számos pontján, járőrpárosok felállítását támogatta a városi rendőrkapitányság segítségével. – Attól tartunk, hogy a jelenlegi városvezetés, Veres Pál és csapata az önkormányzati rendészet költségvetését is meg akarja nyirbálni. Nem volt közgyűlés sem februártól, titkolják a rendőrségi beszámolót is. Jelen helyzetben a Fidesz–KDNP miskolci frakciója felszólítja Veres Pál polgármestert, hogy növelje a rendészek jelenlétét a városban, tegyen rendet a belvárosban és állítsa vissza Miskolc közrendjét és a miskolciak biztonságérzetét – hangsúlyozta Hollósy András.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.