Többen választották a szakgimnáziumokat

Tíz év után először többen kezdik meg tanulmányaikat szeptemberben szakgimná­ziumban, mint az általános gimná­ziumban – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Magyar Nemzet
2019. 08. 26. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munka­erőért, amiben Magyarország jó helyen áll, amit az is mutat, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére, a WorldSkillsre – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tegnap.

Parragh László az MTI-nek nyilatkozva kifejtette, a magyar szakképzés erősödését mutatja, hogy tíz év után először többen kezdik meg tanulmányaikat szeptemberben szakgimná­ziumban, mint az általános gimná­ziumban. A szakképzés erősödéséhez az is hozzájárult, hogy a fiatalokban tudatosult: a szakmák az alkotás örömét is jelentik, és biztos egziszten­ciát adnak – fejtette ki a kamara elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.