Többféle droggal üzleteltek a kismamák

A rendőrség egy kisebb hálózatot számolt fel a kisgyermekes asszonyok elfogásával.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 01. 15:33
Többfajta drog is volt a partifutárnál
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság letartóztatásba helyezett két pesti kismamát, akik drogárusításból éltek. A hatóságok az eset kapcsán egy kisebb drogterjesztő-hálózatot is felgöngyölítettek, amely Nógrád megyébe is szállított a tiltott szerekből. A két nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárás indult, mert kisgyermekük szeme láttára üzleteltek a droggal, amit pedig nem tudtak eladni, azt elfogyasztották.

Az erzsébetvárosi nyomozók augusztus végén jutottak olyan információkhoz, hogy egy VII. kerületi társasházi lakás bérlői rendszeresen kábítószert értékesítenek. A felderítők gyanúját megerősítette egy rendőri intézkedés is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi kapitányságának járőrei augusztus 27-én késő este pont az érintett társasház előtt igazoltattak két férfit, akiknek átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagra bukkantak. A rendőrök az egyik férfitől négy, saját állítása szerint hasist tartalmazó csomagot, míg a másik férfitől egy, saját állítása szerint kristály nevű új pszichoaktív anyagot tartalmazó csomagot foglaltak le: a helyszínen elvégzett gyors tesztek igazolták, valóban drog volt náluk. A két Nógrád megyei, rétsági vásárló elmondta, a társasház egyik lakásában egy nőtől vették a szert, ismerőseiktől kapták meg az eladó elérhetőségét.

A terhelő adatok birtokában a nyomozók és a bűnügyi technikusok, kábítószer-kereső kutyát is bevetve mentek be a beazonosított lakásba, a házkutatás során megtalálták azt a telefont, melynek számát a két elfogott férfi megadta a rendőröknek, ezt a készüléket használták a drogbiznisz lebonyolításához. Jelentős mennyiségű készpénz is előkerült, a lakás gyermekgondozási segélyen levő bérlője nem tudta hitelt érdemlően igazolni, honnan, miből származik az összeg. Amikor a kutya megtalálta a kábítószergyanús anyagokat, digitális mérlegeket és a drog fogyasztásához szükséges fecskendőket, már nem is volt szükség a válaszra.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=BN725rZ7JvY&feature=emb_logo

A kutatást követően a lakást bérlő budapesti, 27 éves P. Beatrixet kábítószer-kereskedelem bűntett és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, társát, H. Pétert új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A pár apró gyermekei szeme láttára kereskedett a droggal, az elvégzett vizeletvizsgálat ráadásul azt is igazolta, hogy a szülők sem vetették meg a kábítószert, veszélyeztetve ezzel gyermekeik biztonságát, fejlődését. A gyerekeket a bíróság ideiglenesen a nő szüleinél helyezte el, a párost pedig letartóztatták, az elfogott vásárlók szabadlábon védekezhetnek.

A budapesti nyomozók két nappal később rájöttek arra is, hogy a pár honnan szerezte be az anyagot. L. Anita XIII. kerületi lakos volt a drog beszerzési forrása, a helyszínre kiszállva a rendőrök nála újabb bizonyítékokat találtak. A harmincéves nő ellen kábítószer-kereskedelem bűntett, kábítószer birtoklása vétség, illetve kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt indult eljárás, őt augusztus 31-én tartóztatta le a bíróság.

Szeptember 1-jén a Balassagyarmati bíróság letartóztatta azt a húszéves budapesti férfit is, aki egy nógrádi településre szállított drogot augusztus 30-án éjszaka. A nyomozók nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy ez egy utórendelés volt, mivel a pár napja Erzsébetvárosban lebukott rétsági férfiak szállítmánya nem érkezett meg.

B. László és a vele egy autóban utazók táskája kábítószergyanús anyagokat rejtett: tabletták, kristály, zöld növényi törmelék, valamint ezek terjesztéséhez, csomagolásához szükséges eszközök voltak benne. A fehér por a helyszínen elvégzett ellenőrzés során amfetamin származékot tartalmazott, a többi anyag azonosítására igazságügyi vegyész szakértőt rendelt ki a hatóság. B. László elmondta, hogy egy közeli településen megrendezésre kerülő magánrendezvényre szállította volna a partidrogot.

Fotó: Police.hu

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a budapesti gyanúsított ellen, a 47 adagnyi kábítószert lefoglalták. A rendőrök vizsgálják a két eset közötti összefüggést, amit a két intézkedés során lefoglalt anyagok összehasonlítása is igazolhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.