Többmilliárdos mentőöv a kárpátaljai vállalkozóknak

Különösen azok a vállalkozók kerültek nehéz helyzetbe a járványhelyzet miatt, akik a turizmusban, a vendéglátásban és a szolgáltatásban dolgoznak.

2020. 07. 01. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős összegű, több milliárd forint támogatást kapnak idén a turizmus, a vendéglátás és a mezőgazdaság területén működő helyi vállalkozók az Egán Ede-terv, a kárpátaljai gazdaságfejlesztési program részeként, amely a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozik – erről beszélt lapunknak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a térséget érintő szociális programcsomagról szóló mai sajtótájékoztatón. Brenzovics László kiemelte, hogy a kárpátaljai vállalkozók a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe kerültek, különösen azok, akik a turizmusban, a vendéglátásban és a szolgáltatásban dolgoznak, hiszen a korlátozások miatt ezek az üzletágak lényegében leálltak. Nekik óriási segítség a magyar kormány támogatása, amely éppen a bajba jutott ágazatokban működő vállalkozóknak ad segítséget.

Örömtelinek nevezte, hogy az Egán Ede-program újraindult, a turizmussal foglalkozó mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak meg is kezdik a pénzek kifizetését. Több ezren kapnak a magyar forrásból, ennek köszönhetően nagyobb eséllyel maradhatnak talpon a kárpátaljai vállalkozások.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a Magyar Nemzet érdeklődésére kifejtette, hogy a határon túli vállalkozások évek óta kapnak támogatást. Szavai szerint a gazdaságfejlesztési program először a Délvidéken indult el, aztán Kárpátalján folytatódott. – Ez biztosítja a határon túli magyarok megmaradását, a szülőföldön való boldogulását és vállalkozások megerősödését – fűzte hozzá Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.