Tömegverekedés egy lakodalmon, rendőrök is érintettek

A nyomozó ügyészség által indított eljárás befejezéséig felfüggesztették a rendőrök hivatásos jogviszonyát.

Forrás: vaol.hu2020. 07. 20. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hivatásos rendőr is belekeveredett egy Vas megyei esküvőn kitört verekedésbe – erősítette meg a Magyar Nemzetnek a Központi Nyomozó Főügyészség. Egyelőre még nem tisztázott, hogy ők támadtak vagy csak védekeztek, de az biztos, aktív részesei voltak egy tömegverekedésnek. Lapunk információi szerint a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség által garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, az Országos Rendőr-főkapitányság pedig felfüggesztette a két hivatásos rendőr szolgálati viszonyát. A két rendőr az eljárás befejezéséig nem dolgozhat, illetményének csak az 50 százalékára jogosult, s ha beigazolódik, hogy bűnösök az ellenük felhozott vádakban, azonnali hatállyal elbocsátják őket a testületből.

A gyanú szerint a két rendőr június 27-én egy Lukácsháza község melletti kilátó tövében megtartott esküvő vendége volt, a vőlegény közvetlen hozzátartozójaként. A ceremónia után a násznép a község önkormányzata által üzemeltetett borospincét bérelte ki a lakodalom helyszínéül. Virág János, a község polgármestere szerint nem helyi lakos bérelte ki az önkormányzat ingatlanát.

A Vaol.hu információi szerint a borospincében éjfél körül tört ki a tömegverekedés a menyasszony rokonai és a vőlegény rokonai között. Az indok még nem tisztázott, mint ahogyan az sem, melyik család kezdte a verekedést. A Kőszegi Rendőrkapitányság lapunk kérdéseire illetékességi szabályokra hivatkozva nem adott tájékoztatást, rendőri intézkedés történt, de abban az ügyészség jár el nyomozati hatóságként, mivel a rendőrség hivatásos állományának tagjai is érintettek a jogsértésben. A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség a folyamatban levő nyomozás érdekeire tekintettel nem közöl részleteket a vizsgálatról, nem akarván befolyásolni a tanúk vallomásait.

A helyiek szerint a menyasszony húgának kezdett el udvarolni a vőlegény egyik rokona, amit a nő barátja nehezményezett, ezután tört ki a verekedés. A bérbe vett borospince gondnoka értesítette a rendőrséget a verekedésről, több járőrautó is érkezett a helyszínre, a násznépből hat embert állítottak elő a Kőszegi Rendőrkapitányságra. A verekedésben szerencsére senki nem sérült meg komolyabban.

Körözött vőlegényt fogtak

Tavaly év elején egy szentesi esküvőn jelent meg a rendőrség. A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói olyan információkhoz jutottak, hogy egy több hatóság által is körözött férfi jelentkezett be egy hónappal korábban a Szentesi Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetőjéhez házasságkötési szándékkal. A férfi rendszeresen megszökött a nyomozók elől, családja bújtatta, nem tudták volna máshol elfogni. Az öcsödi G. Mihály korábban többször felhasználta egy rá hasonlító ismerőse nevét és személyes adatait, szökése óta szinte minden nap máshol aludt, soha nem tartotta magánál saját igazolványait.

Azt is megtudták, bár a família abban a hitben volt, hogy a rendőrök nem szerezhettek tudomást a házasságkötésről, óvatosságból a ceremónia után is azonnal el akarták menekíteni az ifjú vőlegényt és nála húsz évvel idősebb menyasszonyát. A rendőrök előre készültek az elfogásra, 2019. január 23-án délután a házasságkötő teremben is szemmel tartották az ifjú párt és a násznépet, az épület előtti teret pedig észrevétlenül vették körbe, míg bent tartott a ceremónia. A körözés alatt álló vőlegényt az épület kapujából kilépve fogták el, tíz másodperc alatt betuszkolták egy rendőrautóba és elvitték; a férfi nem is tiltakozott, tudta, hogy vége a bujkálásnak. A rendőri eljárás miatt szitkozódó násznép között az ellenőrzések során kiderült, egy másik rokon ellen is érvényben volt egy elfogatóparancs, ő sem vehetett részt a lakodalmon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.