Toroczkai László: A roma jogvédők hergelik a cigányságot ellenünk

Az önbíráskodásról, a verekedésről készült felvételeket Toroczkai László megosztotta a 207 ezer követővel bíró Facebook-oldalán, majd nyilvános levelet küldött a legfőbb ügyésznek.

Forrás: Hír TV2019. 05. 21. 13:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Témaként szerepelt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, hogy Toroczkai László lemondott mentelmi jogáról, hogy szerinte a rendőrség jogellenesen tiltotta meg a megmozdulást, és azt is megbeszélték, hogy törölték Toroczkai többszázezres Facebook-oldalát, ami péntek óta elérhetetlen.

A rendőrségi tiltás ellenére is keresztülvonulna a törökszenttmiklósi roma telepen a Mi Hazánk Mozgalom.

Toroczkai László szerint a rendőrség régóta nem teszi a dolgát Magyarországon.

„Az elfogott fiatalember egy olyan cigány klánhoz tartozik, mely 2005 óta rettegésben tartja a várost” – mondta el, majd hozzátette: „életveszélyes állapotban vitték kórházba az embereket”. A jelzett férfi az utcán veri az embereket, mindenféle indok nélkül. Másfél hónappal ezelőtt szilánkosra törte egy férfi arcát az utcán, minden ok nélkül. „Ezek után az ügyészség, a hatóságok szabadlábon hagyják, ami önmagában is elképesztő” – fogalmazott a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Az önbíráskodásról, a verekedésről készült felvételeket Toroczkai László megosztotta a 207 ezer követővel bíró Facebook-oldalán, majd nyilvános levelet küldött a legfőbb ügyésznek. Bejelentette, hogy Törökszentmiklóson erődemonstrációt fognak tartani, a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott a Betyársereg is. Ahogy országos ügy lett a dologból, másnap az ügyészség megváltoztatta a magatartását, elrendelték az elkövető előzetes letartóztatását – szögezte le a politikus.

„Mi kényszerítettük rá az ügyészséget hogy cselekedjen” – nyilatkozta Toroczkai László. Szerinte a bűnöző törökszentmiklósi családoknak „ezernyi ügyük” volt már. Az erődemonstráció nem önbíráskodás, politikai szervezetként működnek, az a dolguk, hogy ha ilyen „égbekiáltó igazságtalanság történik” akkor lépniük kell.

Toroczkai László kiemelte: senki cigány származású jogvédő, vagy politikus nem magyarázta el a helyi romáknak, hogy a bűnöző családokat kell kivetniük maguk közül. Helyette rémhíreket terjesztettek, amellyel szemben a Mi Hazánk Mozgalom feljelentést fog tenni. „Az állítólagos rettegő cigányoktól napi 30-40 halálos fenyegetést kapok” – nyilatkozta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, aki a továbbiakban arról beszélt, hogy a Facebook cenzúrával avatkozik be az EP-kampányba.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.