Toroczkai Lászlóék Egerben folytatják

Gabay Dorka-Bácskai Balázs
2019. 05. 23. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb erődemonstrációkra készül a Mi Hazánk Mozgalom, miután a hatóság elutasította a párt cigány autonómia terve miatt tett feljelentést. Toroczkai László, a párt elnöke szerint a magyar állam nem védi meg a magyarokat és az ország területi egységét, ezért tüntetnek majd abban a négy megyében, ahol az Opre Roma Párt cigány autonómiát szeretne létrehozni. – A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda azzal az indokkal utasította el a feljelentésemet, hogy a cigány autonómia ideológiája, valamint a nekem küldött halálos fenyegetések és polgárháborúval való riogatás között nem találtak összefüggést – fogalmazott Toroczkai, aki közölte: elsőként a Heves megyei székhelyre, Egerbe mennek tüntetni.

Kitért arra is, hogy számtalan településről keresték fel és számoltak be a törökszentmiklósihoz hasonló áldatlan állapotokról. – Hajdúhadházról és Miskolcról is segítséget kértek, ­miután a két településen is cigányok bántalmaztak magyarokat. Hajdúhadházán három roma fiatal vascsővel vert agyon egy idős embert, míg Miskolcon ugyancsak cigányok arcon szúrtak egy magyar embert, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba – mondta a pártelnök. Jelezte, első körben egyedül megy a két településre, hogy tájékozódjon, az elkövetőket a rendőrség elfogta-e, illetve az ügyészség kezdeményezte-e letartóztatásukat, vagy szabadlábon lehetnek.

A Mi Hazánk a Nemzeti Légióval, a Betyársereggel és más szervezetekkel közösen folytatja a demonstrációit.

Toroczkaiék további akcióikra Donáth Anna, a Momentum alelnöke lapunknak úgy reagált, kedden is azért mentek Törökszentmiklósra, mert az ilyen megmozdulások ellen fel kell lépni. – Ha Toroczkai azt gondolja, hogy bármikor, bárhol félelmet keltve vonulhatnak, akkor üzenjük neki: a Momentum mindannyiszor ott fog állni, és meg fogja mutatni, hogy nem egy ilyen társadalomban szeretnénk élni – emelte ki Donáth Anna.

– Amennyiben Toroczkaiék ismét tüntetni, vonulni fognak, akkor nagyon sok dolgunk lesz – mondta a Magyar Nemzetnek Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom vezetője, a szerdai törökszentmiklósi ellentüntetés egyik szervezője, aki azt ígérte: válaszolni fognak a Mi Hazánk akcióira, nem hagyják, hogy félkatonai szervezetek grasszáljanak és próbáljanak „rendet tenni” Magyarországon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.