Toroczkai lemondott mentelmi jogáról

2019. 05. 21. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott mentelmi jogáról Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, a párt európai parlamenti listavezetője, miután a törökszentmiklósi rendőrkapitányság gyülekezési joggal való visszaélés miatt eljárást indított ellene. Az ügy előzménye, hogy a párt vonulással egybekötött demonstrációt jelentett be mára a településen, ahol egy helyi cigány származású férfi több alkalommal is bántalmazott útjába kerülő embereket. Másfél hónapja az utcán hátulról támadt meg egy fiatalembert, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezután a hatóságok elfogták, majd elengedték a bántalmazót. Pár héttel később pedig egy édesanyára támadt, aki két gyermekével ült autójában, majd a férfi egy lottózóban vert meg minden ok nélkül két embert.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke ezután jelentette be, hogy erődemonstrációt tartanak a Betyársereggel és a Hatvannégy Vármegyével közösen. A rendőrség, amely először arra hivatkozva tiltotta meg a rendezvényt, hogy a gyűlés veszélyeztetné a közbiztonságot, illetve hogy senki nem kényszeríthető egy őt érintő vélemény végighallgatására, végül engedélyt adott a tüntetésre.

Toroczkai, valamint a párt négy országgyűlési képviselője korábban levelet is írt Polt Péter legfőbb ügyésznek, amelyben azt tudakolta: miért véd az ügyészség bűnözőket, és miért nem védi az áldozatokat? A politikusok úgy fogalmaztak, „a bűnöző ahhoz a cigány szubkulturális klánhoz tartozik”, amely már 2005-ben háborút rendezett Törökszentmiklóson, ekkor kézigránát is robbant, lövések is dördültek, egy ember meghalt, többen életveszélyes állapotban kerültek kórházba. Állításuk szerint ugyanez a csapat keveredett lövöldözésbe 2015-ben is egy fővárosi szórakozóhelyen, majd egyik tagjuk egy budapesti benzinkúton vett részt egy maffialeszámolásban. A párt szerint egy helyi, egyházi fenntartású általános iskolában egy, „ugyancsak ehhez a szubkultúrához tartozó fiatal” fajtalankodásra kényszerített több kisfiút, azonban az ügyet eltusolták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.