Toroczkai maradt a Mi Hazánk elnöke

Egyhangú szavazással újra Toroczkai Lászlót választották a Mi Hazánk Mozgalom elnökévé a küldöttek a párt szombati, Budapesten megtartott tisztújító kongresszusán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 22. 19:50
null
A mozgalom hamarosan mintegy ötszáz jelöltet nevez meg Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A régi-új elnök a tanácskozás szünetében megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a küldöttek megfelelőnek ítélték a párt eddigi politikai irányvonalát. Azt, hogy a Mi Hazánk sem az egyesült balliberális tömbhöz, sem a Fidesz körüli erőközponthoz nem akar tartozni – számolt be az MTI.

Ezekkel szemben olyan magyar nemzetgazdaságot kívánnak építeni, amiből nem a külföldiek, illetve nem az oligarchák, hanem a magyar nép tud profitálni – tette hozzá a politikus.

Egyhangú szavazással választották újra Toroczkai Lászlót
Fotó: Bach Máté

Elmondta: a küldöttek ugyancsak támogatták, hogy a párt továbbra is határozottan lépjen fel a „nemzetközi háttérerők által támogatott erőszakos, deviáns” homoszexuális propaganda ellen.

Annál is inkább – folytatta –, mert mára Magyarországon oda jutott ez a propaganda, hogy közintézmények, polgármesteri hivatalok homlokzatára is kitűzik ennek a „sátáni csoportnak” a jelképét.

Úgy vélekedett, hogy a Fidesz ahelyett, hogy fellépne a propaganda ellen, „álnemzeti pártként” a megalkuvást választotta. Ennek nyomán pedig az „50-es éveket idéző vegzatúra” érte a szivárványos zászlókat eltávolító Novák Elődöt, a mozgalom alelnökét – fűzte hozzá.

Ebben a helyzetben a párt népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy tilossá váljon a homoszexuális propaganda az oktatási intézményekben. Ugyancsak így tiltanák be az „erőszakos csoport” jelképének kitűzését a közintézményekre – ismertette.

Arról is beszámolt, hogy a kongresszuson megválasztották azt az elnökséget, amely a 2022-es választásokra vezeti a pártot. Újra alelnökké választották Dúró Dórát és Novák Elődöt. Alelnökké választották még a párt miskolci képviselőjét Pakusza Zoltánt, Apáti István országgyűlési képviselőt, és Dócs Dávidot, Cserháthaláp polgármesterét.

Hozzátette, hogy újra a párt elnökhelyettesi tisztségére kívánja jelölni Dúró Dórát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.