Toroczkaiék elvesztették az ellenőrzést az Elemi.hu felett

A Mi Hazánk Mozgalom vezetője szerint több tagtársuk fenyegető üzenetet is kapott a közösségi oldalról való törlése után.

Magyar Nemzet
2020. 08. 26. 11:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda reggel hiába kattintott rá bárki is az Elemi.hu hírportálra, csak egy üres fehér oldal és egy pár soros üzenet volt a tartalom: Hírportálunk új névvel, új helyen, megújult külsővel fogja folytatni, itt megszűnt a tevékenységünk!

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke nem sokkal ezután nyílt levélben közölte mozgalmi társaival, mi is történt a hozzájuk köthető hírportállal. A lapunk birtokába került belső tájékoztatás szerint az elnök jelezte: az Elemi.hu hírportálnál főleg a Mi Hazánk Mozgalom aktivistái, támogatói, tagtársai dolgoztak. Az oldal tulajdonosa az Innovatív Kommunikáció Alapítvány, mely a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom politikusa, Barcsa-Turner Gábor nevéhez kapcsolódik. A civil alapítvány székhelye Ásotthalmon van, ahol Toroczkai László a polgármester.

Toroczkai belső tájékoztatása szerint a napokban az Elemi.hu portál tulajdonosának közeli hozzátartozója, Molnár Krisztián hozzáférést kapott a portál közösségi oldalainak kezeléséhez. A férfi, aki nem tagja a Mi Hazánk Mozgalomnak, előzetes egyeztetés nélkül törölte az eddigi tartalomkezelők hozzáférési jogát. Így a Mi Hazánkhoz köthető szerkesztők és adminisztrátorok egyáltalán nem léphetnek be az oldalakra, az informatikai rendszer új jelszót, védelmet kapott. A mozgalom elnöke információi szerint ezek után több tagtársuk fenyegető üzeneteket is kapott Molnár Krisztiántól, nagy valószínűséggel arról, hogy ne próbálják meg feltörni azokat az oldalakat, melyekről letiltották őket.

Toroczkai László a belső tájékoztatásban úgy fogalmazott: ez a módszer, stílus és hozzáállás elfogadhatatlan a számukra, ezért a Mi Hazánk Mozgalom mindenféle további együttműködést megszüntet az Elemi.hu hírportállal, az oldal szerkesztésében és előállításában részt vevő szimpatizánsukkal az elnök töröltette az oldalt. Toroczkai külön kiemelte: ha 2020. augusztus 26-tól bármilyen új tartalom megjelenik az Elemi.hu neve alatt, ahhoz nekik semmi közük, azt szerinte csak kívülről, a Mi Hazánk Mozgalommal ellenséges szándékkal tehetik meg. Az elnök felszólította a mozgalom tagjait, hogy töröljék magukat az Elemi.hu közösségi oldalairól is, ezzel is megerősítve az oldaltól történő elhatárolódásukat.

A Toroczkai által megnevezett fenyegető, Molnár Krisztián, becenevén SRK (Sunyi Rókaképű, kisgyermekként ragadt rá a név, de azóta is büszkén viseli) ismert alakja a budapesti éjszakai és futballhuligán-életnek. A Ferencvárosi Torna Club szurkolójaként több botrány, verekedés vezéralakja volt, de dolgozott testőrként is, 2010 szeptemberében tanúként képbe került egy szurkolói balhéból indult újpesti emberölési kísérlet ügyében is. Később más büntetőügyekben eljárás alá vonták zaklatás, testi sértés, kábítószerrel való visszaélés és közokirat-hamisítás miatt is, az ezért kiszabott büntetéseket letöltötte.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.