Tóth Csabával pózol az ellenzék jelöltje

Karácsony Gergely botrányos hangfelvétele Tarlós István főpolgármester szerint előrevetíti azt, mi várna Budapestre, ha az ellenzék és alkalmatlan jelöltjei kezébe kerülne a főváros irányítása. A párbeszédes politikus és stábja közben válságkommunikációba kezdett: ennek keretében Karácsony például együtt fotózkodott azzal a Tóth Csabával, aki a helyi MSZP elnökeként a hangfelvétel szerint megfenyegette a családját. Az is érdekes fejlemény, hogy több nap után Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének hirtelen eszébe jutott, hol készülhetett a felvétel.

2019. 09. 30. 6:10
null
Őszinte és stabil, mint a magyar–szovjet barátság volt Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergelynek ez a sokadik ilyen esete 2012 óta, ha a hatalom hallgatta volna le, miért torzították el a felvételt? – tette fel a kérdést Tarlós István azok után, hogy a Párbeszéd vezetői hirtelen visszaemlékeztek arra, hogy az elnökségi ülésükön készült a csütörtökön nyilvánosságra került botrányos hangfelvétel.

Budapest főpolgármestere annak kapcsán, hogy Karácsony szombaton olyan képet tett közzé, amelyen együtt pózol Tóth Csabával, az MSZP zuglói elnökével, aki a felvétel szerint megfenyegette őt, megismételte: „Az őszinteségi faktora elsöprő.” Tarlós István azt is megjegyezte, hogy az ellenzék a kulisszák mögött bűnözőnek nevezi egymást, súlyos bűncselekményeket emleget és marakodik. – El lehet képzelni, mi történne, ha az emberek rájuk bíznák a fővárost – hívta fel a figyelmet Budapest főpolgármestere.

A közös képet egyébként Tóth Csaba töltötte fel először a Facebook-oldalára, majd onnan osztotta meg a zuglói polgármester. Mindketten azt hangsúlyozták, hogy az ellenzéki együttműködést nem ingathatja meg semmi.

Őszinte és stabil, mint a magyar–szovjet barátság volt
Fotó: Facebook

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke tegnap délben a Képviselői Irodaház bejárata előtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatón azt állította, hogy a hangfelvétel a Párbeszéd elnökségi ülésein, a Képviselői Irodaházban készült, s szerinte azt több ülésből vágták össze.

Szabó Tímea azt is közölte: felismerte a saját kisgyereke hangját a felvétel végén. Ez azért is érdekes, mert korábban Karácsony azt mondta, hogy nem hivatalos helyen történhetett a beszélgetés, és a háttérzajok kapcsán játszótér közelségét emlegette. Szabó az ügyben a Fideszt vádolta meg, és bejelentette: tiltott adatszerzés miatt feljelentést tett az ügyben.

– Rossz nézni Karácsony Gergely kínosabbnál kínosabb bukdácsolását és azt, hogy egyre szerencsétlenebb magyarázkodásokba gabalyodik. Rossz nézni a Párbeszéd pancser polgármesterét akkor is, amikor egymásnak ellentmondó nyilatkozatait egyszerű és zavarodott hazugságokkal próbálja cáfolni – mondta Kocsis Máté a szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezetője és budapesti elnöke szerint teljesen világos, hogy Karácsony már Zugló vezetésére is alkalmatlan volt, és Budapest vezetésére is az lenne.

A botrányos hangfelvétel csütörtöki kikerülése óta Karácsony Gergely és stábja az ellenzéki sajtó egy részével együtt kríziskommunikációba kezdett, elismeri, hogy az ő hangja van a felvételen, de az általa mondottakat máshogy értelmezi, és azt is tagadja, hogy a fenyegetések kapcsán Tóth Csabáról, a helyi MSZP elnökéről beszél, helyette a Fidesz és „üzleti körök” felelősségét ismételgeti.

A baloldal véleményvezérei a 2006-os recept alapján hol „igazságbeszédként”, hol az ellenzéki főpolgármester-jelölt alkalmasságának bizonyítékaként hivatkoztak a kikerült hangfelvételre.

Túláraztak, visszadobta

„A főpolgármester a túlárazott Lánchíd-tendereket ugyanúgy visszadobja, ahogy kétszer is tette azt a 3-as metró infrastruktúra-pályázataival. A Lánchíd pedig ugyanúgy megújul, ahogy felújítjuk a 3-as metrót is” – írta szombati közleményében Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató Budapest honlapján. Az előírt határidőig nyolc ajánlat érkezett a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a budai váralagút felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárásban, de a legolcsóbb is meghaladta a 35 milliárd forintot, míg a főváros a felújításra 23 milliárd 366 millió forintot irányzott elő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.