Tovább bővítik a bölcsődei férőhelyeket

Kétszer annyi településen van bölcsőde, mint 2010-ben volt – mondta el a miniszteri biztos.

Forrás: MTI2020. 07. 03. 8:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint 51 ezer bölcsődés korú gyermek ellátása biztosított az ország 740 településén – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Kovácsné Bárány Ildikó közölte: 2010-ben még csak 326 ilyen település volt, de 2017-hez képest is kétszázzal több településen érhető el valamilyen bölcsődei szolgáltatás. Ráadásul a férőhelyek száma is ötezerrel bővült az elmúlt három évben.

A cél az – fűzte hozzá a miniszteri biztos –, hogy 2022-re hetvenezer bölcsődei férőhely legyen az országban, ezért jelentős fejlesztéseket fognak végrehajtani.

Kovácsné Bárány Ildikó kitért arra is, az eddigi fejlesztések az ország minden megyéjét érintették, s az elmúlt pár évben több mint 120 milliárd forintot költöttek erre a célra. – Soha ennyi fejlesztési forrás a bölcsődei területen nem volt, mint jelenleg, illetve az elmúlt pár évben – hangsúlyozta Kovácsné Bárány Ildikó, hozzátéve, hogy négyszer akkora támogatást kapnak a bölcsődék fenntartói, mint 2010-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.