Tovább csúszik a 3-as metró alagútfelújítása

Nem egyezett meg a BKV és a 3-as metró alagútfelújításával megbízott céggel, szombaton nem indulnak a munkálatok.

Munkatársunktól
2020. 11. 06. 14:56
null
A metró az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson a továbbiakban sem áll meg Forrás: BKK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra szinte biztos, hogy a 3-as metró középső szakaszának teljes felújítása nem kezdődik el szombaton: csak a metróállomások felújítása indulhat el, az alagúté nem. A BKV és az M3 metró alagútfelújítási munkálatait végző Swietelsky Vasúttechnikai Kft. között ugyanis továbbra sincs megállapodás Ez beláthatatlan csúszást okozhat a kivitelezésben! – figyelmeztet a Fidesz Budapest Facebook-oldala pénteki bejegyzésében.

Mint írták, azért lenne fontos egyszerre felújítani a metróalagutat és az állomásokat, mert csak így csökkenthető minimálisra a kivitelezésre szánt idő. – Ezért megfontolandó lenne, hogy újra összehangolják az egész projektet, és a beruházás egy esetleges későbbi kezdése esetén a metrópótlásra szánt autóbuszokat inkább a járvány miatti sűrítésre használják. A pótlóbuszok kérdését azért is kell átgondolni, mert akármilyen jól szervezett a metrópótlás, a pótlóbuszok mindig zsúfoltak, ugyanis a metrókapacitásnak csak a töredékét tudják ellátni. A koronavírus egyre gyorsabb terjedése miatt nem engedhetjük meg, hogy zsúfolt buszok közlekedjenek Budapesten – fogalmaztak.

Korábban arról számoltunk be, hogy miután a BKV múlt péntekig nem egyezett meg a Swietelskyvel, az október 30-as határidőt szűkre szabva meghosszabbították. Figyelemre méltó, hogy egészen tavasz óta nem igazán közeledett a két fél álláspontja, miután a Swietelsky 18 milliárd forintnyi többletköltséget követel, ám ebből a BKV csak nyolcmilliárdot ismer el. Eközben szombattól teljes vágányzár lép életbe a 3-as metró belvárosi szakaszán, ám kérdéses az intézkedés indokoltsága, ha nem zajlik kivitelezés az alagútban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.