Tovább érvényesek az éves BKK-bérletek

Csekő Imre
2019. 12. 28. 7:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019-es naptári évre megváltott éves bérleteket – a rajtuk feltüntetett érvényességi időtől eltérően – január 11., szombat hajnalig fogadják el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellenőrei – tájékoztatta a BKK tegnap a Magyar Távirati Irodát. Az intézkedés oka az, hogy elegendő időt kívánnak biztosítani az ügyfeleknek a 2020-ra szóló egész éves bérletek megvásárlására. Sok olyan utas van ugyanis, akinek a két ünnep közötti pár napos, rövid időszak alatt nincs már alkalma az egész esztendőre szóló közlekedési bérlete megvételére, illetve a Budapesti Közlekedési Központ számos üzleti partnere csak az év első munkanapjaiban tudja átutalással megvásárolni, illetve munkavállalóiknak kiosztani a bérleteket – derül ki a tájékoztatóból, amely szerint a hosszabbítás kiterjed mind a magánszemélyek, mind pedig a cégek által vásárolt egész éves bérletekre, valamint a tanuló- és nyugdíjasbérletekre, illetve a Mol Bubi-bérletekre is.

A MÁV-Start és a Volánbusz is a meghosszabbított érvényességi idővel fogadja el a bérleteket a főváros közigazgatási határán belül, a Budapest-bérletekkel igénybe vehető járatain. Ugyanakkor nem vonatkozik a bérletek érvényességi idejének meghosszabbítása a nem naptári évre szóló éves bérletekre, továbbá nem érinti a havi- és negyedéves vagy más, rövidebb érvényességű budapesti, HÉV- és környéki bérleteket, valamint az éves nosztalgiabérleteket sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.