Tovább nőtt a Hernád áradása miatt elzárt települések száma

Le kellett zárni a Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötőút egy szakaszát.

Forrás: MTI2020. 10. 17. 9:29
null
Ináncs, 2020. október 16. Az Ináncs és Hernádszentandrás közötti, vízzel elöntött út Ináncs határában 2020. október 16-án. Elzárta a Hernád áradása miatt kiöntött Bársony patak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádszentandrást, a települést nem lehet jármûvel megközelíteni, így a tömegközlekedés is szünetel. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éjszaka és a hajnali órákban tovább nőtt a Hernád áradása miatt lezárt útszakaszok és elzárt települések száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel szombaton.

Tájékoztatása szerint a Hernád áradása miatt le kellett zárni a Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötőút egy szakaszát, Kiskinizset a folyó elzárta a külvilágtól.

Hernádszentandrásnál sem változott a helyzet, ezért Pere, Ináncs és Encs felől sem lehet bejutni a településre. Továbbra is érvényben van a Novajidrány és a Vizsoly közötti útzár, itt Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok.

Szombat kora reggel a Sajólád és Bőcs közötti mellékúton is teljes útzárat kellett elrendelni, szintén a Hernád magas vízállása miatt. A Halmaj és Abaújszántó összekötő utat Hernádkércs határában a folyó áradása miatt ugyancsak nem használhatják az autósok. Kerülni a Szikszó – Onga – Megyaszó útvonalon lehet.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető összekötő út sem, ott Múcsony felé kell kerülniük a közlekedőknek. A közelben a Sajógalgócra vezető utat is víz borítja, oda jelenleg is csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak le van zárva a Muhi és Köröm közötti út. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

Szárazabb idő jöhet, apadnak a folyók

A következő 36 órában főképp a Sajó szlovákiai vízgyűjtőjén lehet területi átlagban is számottevő eső, a korábban lehullott hó pénteken valószínűleg a magasabb hegyvidéki területeken is elolvad, ezt követően várhatóan szárazabb időszak következik – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.