Továbbra is nagy nyomás alatt áll a déli határszakasz

Az unió terve – miszerint lakást, ellátást és szavazati jogot adnának a bevándorlóknak – ösztönzi a migrációt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 09. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén már több mint 39 100 határsértőt fogtak el vagy fordítottak vissza a magyar határon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 csatornán.

Bakondi György közölte, hogy

nagy nyomás alatt áll Magyarország déli határszakasza, főleg a szerb–magyar közös határ.

A migránsok mellett az embercsempészek is aktívak: 414-et fogtak el és vontak büntetőeljárás alá. Hozzátette: az illegális bevándorlók Románia és Horvátország felől is megkísérlik a bejutást, ezért a rendőrség és a Magyar Honvédség szükség szerint átcsoportosítja erőit, hogy megakadályozzák a határsértést.

Bakondi György elmondta azt is, hogy

a migránsok módszerei nem változtak: a hűvös idő beköszöntével egyre jellemzőbb, hogy teherautókon, autókon rejtőznek el, vagy alagutakon próbálnak átjutni, esetleg megrongálják a határkerítést.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kitért arra is, hogy azért sem csökkent télre a migránsok száma, mert az Európai Unió nyilvánosságra hozott tervei – miszerint lakást, szavazati jogot és szociális ellátást adnának nekik – ösztönzik a bevándorlókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.