Továbbra is nagy szükség van a véradókra – Videóval

Jöjjenek az emberek vért adni, járvány idején is folyamatosak a műtétek, a betegeknek most is szükségük van vérkészítményekre – mondta Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója a Facebookon csütörtökön közzétett kormányzati videóban.

Forrás: MTI2020. 04. 09. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, szigorúbbak a véradás feltételi: nem adhat vért, aki 30 napon belül külföldön járt, aki az elmúlt időszakban beteg volt, koronavírusos beteggel, fertőzöttel találkozott.

Matusovits Andrea hozzátette: a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, véradással nem.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott is a véradás fontosságát hangsúlyozta.

Magyarországon több mint negyedmillió önkéntes véradó él. Koronavírus-járvány idején mindenkitől azt kérik, hogy maradjanak otthon, de a véradás olyan alapos ok, amellyel a lakhely elhagyható. A vérellátó szolgálat honlapján az ovsz.hu-n mindenki megtalálhatja a lakóhelyéhez legközelebbi véradó helyet – ismertette a miniszterelnöki megbízott.

Nagy István agrárminiszter, rendszeres véradó, a kormányzati videóban arról beszélt: nehéz időkben még fontosabb segítség. Embertársaink nem válogathatják meg, hogy mikor kell a gyógyulásukhoz valamilyen vérkészítmény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.