Továbbra sem lehet megtartani a hagyatéki tárgyalásokat

A koronavírus-járvány miatt továbbra sem lehet megtartani a hagyatéki eljárásokhoz kapcsolódó tárgyalásokat – mondta Parti Tamás, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökhelyettese.

Forrás: MTI2020. 05. 14. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnökhelyettes szerint ugyanakkor van egy alternatív megoldás: a hagyatékátadó végzés tervezetét megkaphatják az örökösök, és erre reagálniuk kell 15 napon belül postai úton vagy a elektronikusan.

A lényeg, hogy aki azt szeretné, hogy a közjegyző átadja a hagyatékot – tette hozzá Parti Tamás -, és egyetértés van az örökösök között, akkor ez az ügy most is elintézhető.

Hangsúlyozta, a hagyatéki eljárás mindig is igényelte az érintettek aktív közreműködését, különösen akkor, ha nem volt végrendelet.

Hozzátette, az eljárás eredményes lefolytatása mindenkinek az érdeke, ezért kérhetik azt is, hogy halasszák el a tárgyalást. A hangsúly a kommunikáción van, így még ebben a helyzetben is fel lehet hívni telefonon a közjegyzőt – mondta Parti Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.