Továbbra sem sűrítette megfelelően a járatait a BKK

Budapest Főváros Kormányhivatala tájékoztatása szerint a járatok 91 százalékát még nem sűrítette a fővárosi tömegközlekedésért felelős cég.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 25. 8:48
null
A jelek szerint feleslegesen kényszerítik pótlóbuszokra a budapestieket Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány járatsűrítésről szóló döntése értelmében a tömegközlekedési szolgáltatást végző társaságoknak november 5-ig kellett járatsűrítési tervüket a kormányhivataloknak megküldeni. A BKK járatsűrítésre vonatkozó beadványával kapcsolatban Budapest Főváros Kormányhivatala már kétszer kért hiánypótlást, a BKK-nak azonban harmadik alkalommal sem sikerült értékelésre alkalmas szakmai tervet benyújtani – derül ki a kormányhivatal tájékoztatásából, amelyben azt írták:

a BKK harmadik beadványából is az látszik, hogy a főváros nem hajtotta végre a kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését.

A BKK háromszáz vonalának mindössze kilenc százalékán döntött még szeptemberben járatsűrítésről, ráadásul ezeken a vonalakon is csupán három százalékkal a reggeli és két százalékkal a délutáni csúcs idején. Vonalaik 91 százalékáról semmilyen részletes információt nem adott a BKK, ami mindeközben az M3 metró vonalán úgy indított el autóbuszos pótlást, hogy a kivitelezővel nem tud megegyezni, és egy esetleges új közbeszerzés kiírása esetén több hónapig feleslegesen von el száz buszt a járatsűrítéstől.

A kormányhivatal ismét felszólította a BKK-t, hogy nyújtson be értékelésre alkalmas szakmai tervet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.