Trócsányi László a Magyar Jogász Egylet új elnöke

Trócsányi László egyetemi tanárt, európai parlamenti képviselőt választotta új elnökévé az 1879-ben alapított Magyar Jogász Egylet.

Forrás: MTI2020. 09. 22. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben azt írták: a testület „elsöprő többsége” Trócsányi László volt igazságügyi miniszterre voksolt az elektronikus szavazáson.

Az új elnök az egylet feladatának nevezte, hogy a jog szolgálata érdekében összetartsa a magyar jogászokat – tették hozzá.

Trócsányi László a tagsághoz írt nyílt levelében Vladár Gábor egykori igazságügyi minisztert idézve úgy fogalmazott: „a jog arra szolgál, hogy az emberek élete jobb legyen általa”.

„A jog az emberért van, a jogász pedig a jogért, ez identitásunk egyik alapköve” – írta Trócsányi László.

Közleményében a Magyar Jogász Egylet emlékeztetett arra, hogy az elnöki tisztség Sárközy Tamás jogászprofesszor halálával üresedett meg.

Sárközy Tamás 2020 februárjában hunyt el, 79 éves korában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.