Túlárazott szerződések a Baranyi vezette Ferencvárosban

A folyamatosan a fideszes közbeszerzéseket kritizáló Baranyi Krisztina baloldali ferencvárosi polgármester az év második felére a korábbihoz képest több mint dupla áron kötött szerződést egy takarítási munkákat végző céggel – derül ki a lapunkhoz eljuttatott dokumentumokból. A Baranyi Krisztina vezette önkormányzatnak nem ez az egyetlen túlárazott megbízása szolgáltató cégek felé.

2020. 10. 13. 17:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlárazva szerződött takarítási feladatokra a Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzat. A kerület vezetése még tavaly decemberben bízta meg a Verlater Kft.-t az önkormányzat telephelyein végzett takarítási feladok ellátásával. Először csak két hónapra szólt a megbízás, majd kiterjesztették a szerződést május végéig. Az első két hónapra bruttó ötmillió forint keretösszegben állapodtak meg, majd a szerződésmódosítás után bruttó 12 millió 500 ezer forintra módosították a keretösszeget az év első öt hónapjára, ameddig a közbeszerzési eljárás le nem zajlik. Az ügy itt kezd érdekessé válni: a cég és az önkormányzat 2020. június 6-án immáron közbeszerzés útján szerződött hét hónap időtartamra. Az önkormányzat telephelyeinek száma és az elvégezendő takarítási feladatok nem változtak, mégis a júniustól év végig szóló szerződésben ugyanazt a munkát immár bruttó 32,5 millió forintért végzi el az Ikladon bejegyzett Verlater Kft. Ferencvárosban, azaz több mint a duplájáért, mint az év első felében.

Lapunk felkereste a ferencvárosi önkormányzatot, az iránt érdeklődtünk, hogy mi indokolta a drasztikus áremelést, de nem kaptunk tájékoztatást. Amennyiben megérkezik a válasz, cikkünket frissítjük.

A kátyúzási munkálatok árai is felszöktek

Nem ez az első szolgáltatás a Baranyi vezette Ferencvárosban, amelynek hirtelen megugrott az ára. A Magyar Nemzet megírta: ilyen ügy volt a kátyús ferencvárosi utak javítása is.

– Folyamatosan azzal támadták a korábbi fideszes vezetést, hogy ellopta a pénzt. Erre a feladatra bruttó százharmincmillió forintért kötöttünk szerződést egy teljes évre, Baranyi ez év utolsó negyedévére 52 millió forint plusz áfa összegű keretszerződést kötött. Ez az összeg jócskán felülmúlja a korábbi árat – mondta el lapunknak korábban Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Gyurákovics Andrea az üggyel kapcsolatban idézte Pataki Mártont, Baranyi Krisztina egykori párttársát, aki a választási kampányban azt mondta: „A 2019-es önkormányzati választást nem szabad félvállról venni, minden fontos önkormányzati pozíciót el kell foglalni, és az önkormányzat minden erőforrását a kormány elleni küzdelemre kell felhasználni.” Ma Pataki az önkormányzat vagyongazdálkodási cégét vezeti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.