Turisztika innovációs verseny indult

Turisztikai innovációs versenyt indított CheckINN elnevezéssel a magyarországi felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) – jelentette be Princzinger Péter, a szövetség elnöke sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Forrás: MTI2019. 09. 16. 18:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: a versennyel a legjobb ötletek bemutatására biztosítanak lehetőséget, ösztönzik a legkiválóbb koncepciók megvalósítását. A bővülés folyamatosságához meg kell találni azokat a tartalékokat, amelyekkel a következő 10-20 év turizmusát segítik – jegyezte meg.

Ismertette: a hallgatók 3 fős csapatokban nyújthatják be október 31-ig a szállodaiparral összefüggő innovációs ötletüket. A legjobbak nagy értékű díjazásban részesülnek, a legmagasabb pontszámot elérő csapat tagjai kategóriánként összesen hárommillió forintot kapnak ösztöndíj formájában – mondta. A pályamunkákat közvetlenül a szállodaiparhoz kapcsolódó innováció, más szakmai terület átültetése a szállodaiparba, illetve a szállodai vendéglátáshoz kapcsolható innováció témakörökben lehet benyújtani.

Az MTSZA azt is vállalja, hogy támogatási szerződést köt szakmai projekt megvalósítására azzal a felsőoktatási intézménnyel, amelynek a hallgatói az adott kategória legmagasabb pontszámát elért pályázatát nyújtották be. A támogatás összege 3 millió forint – ismertette.

Somlyai Zoltán, a BDPST Zrt. hotel divíziójának vezetője, a bíráló bizottság tagja arról beszélt, hogy a pályamunkákat három fordulóban bírálják majd el. A pályázatot az egyetemek, főiskolák végigjárásával is népszerűsítik szeptember végéig. A pályázatokat a www.check-inn.hu oldalon lehet benyújtani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.