Tűzfalcsoport: Lehet-e független a bíró, ha Soros szekeréhez láncolja magát?

Nagy kérdés, hogy egy aktív bíró asszisztálhat-e előadóként, ha tetszik főszereplőként ezekhez a magyar ellenzék érdekeit szolgáló kijelentésekhez.

Forrás: Tűzfalcsoport2019. 03. 26. 12:56
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tűzfalcsoport bírósági forrásai szerint az Alaptörvényt és bírák jogállásáról szóló törvényt is sértheti, ha egy bíró a Soros által támogatott Magyar Helsinki Bizottság olyan – tudományosnak aligha nevezhető – beszélgető estjén vesz részt, amely meghívójában egyes kormányzati intézkedéseket nyíltan támadó, a független igazságszolgáltatásról szubjektív, sértő megfogalmazásokat tevő szöveget hoz nyilvánosságra a legnagyobb közösségi médiumon.

A szervezet korábban több ilyen rendezvényt szervezett, így a hasonló nevű Magyar Helsinki Bizottság e⊗kluzív Adomány- és Szavazatgyűjtő Gálaestje, amely már bemutató videójában is kormánykritikus hangnemet üt meg.

Ennél is tovább ment Sándor Zsuzsa, a sorosista Magyar Helsinki Bizottság kampányarca, korábbi bíró, aki egy tévéműsorban egyértelműen kijelentette, hogy egyik fő probléma, hogy a kormányt eddig nem sikerült megbuktatni.

Köztudott, hogy a Helsinki Bizottság rendszeresen támadja a kormányt a migrációs politikája miatt nemcsak közéleti, de bírósági fórumokon is. A mostani beszélgetős fórumon rést vesz a tervek szerint Uitz Renáta jogász, a Soros-egyetem tanszékvezető egyetemi docense, aki a Magyar Narancs rendszeres szerzőjeként például hosszasan méltatta az un. Tavares-jelentést, amely szerinte a „messze túlmutat a magyar kormány európai baleseteinek értékelésénél.”

Második előadó az a Kádár András Kristóf ügyvéd, akinek a Magyar Helsinki Bizottság társelnökeként egyik legfontosabb kívánsága így hangzik: „Muszáj, hogy fájjon legalább egy kicsit a hatalomnak”

A harmadik előadó pedig az a Vadász Viktor bíró lenne, akiről korábban a Tűzfalcsoport már leírta, hogy 2013-tól 2014 végégi a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) igazgatója volt és amely szervezet adott helyet a bírók képzésének „érzékenyítés” címszó alatt. Ezen tréningeken aktívan részt vett a Háttér Társaság a Melegekért és a Patent Jogvédő Egyesület, és természetesen a Magyar Helsinki Bizottság is.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint a közigazgatási bíróságokról szóló törvényeket botrányos körülmények között fogadták el és ahogy kijelentik a kormány szándéka nyilvánvaló: a „hozzá lojális bírákkal töltené fel az új bíróságokat.”

Az új helyzetről és a független bíráskodás esélyeiről beszélgetünk szakértő vendégeinkkel – folytatják a meghívóban, nagy kérdés ugyanakkor, hogy egy aktív bíró asszisztálhat-e előadóként, ha tetszik főszereplőként ezekhez a magyar ellenzék érdekeit szolgáló kijelentésekhez.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.